Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΥποχρεωτική ανακύκλωση των απορριμμάτων από τις μεταφορές επιβατών
Ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή

Υποχρεωτική ανακύκλωση των απορριμμάτων από τις μεταφορές επιβατών

Την επέκταση της υποχρέωσης ανακύκλωσης των απορριμμάτων και την προώθηση μέτρων για την επαναχρησιμοποίηση των συσκευασιών τροφίμων και ποτών που προσφέρονται κατά τη διάρκεια των θαλάσσιων, αεροπορικών και σιδηροδρομικών μεταφορών, […]

Την επέκταση της υποχρέωσης ανακύκλωσης των απορριμμάτων και την προώθηση μέτρων για την επαναχρησιμοποίηση των συσκευασιών τροφίμων και ποτών που<...> προσφέρονται κατά τη διάρκεια των θαλάσσιων, αεροπορικών και σιδηροδρομικών μεταφορών, ζήτησαν με ερώτηση που κατέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Κρίτων Αρσένης και Σπύρος Δανέλλης. Η συνεχής ανάπτυξη των επιβατικών μεταφορών τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει συνοδευτεί από ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως η επέκταση των οδηγιών που ισχύουν για τα υλικά συσκευασίας στον τομέα των επιβατικών μεταφορών.

Μέχρι σήμερα η ανακύκλωση των απορριμμάτων των επιβατικών μετακινήσεων γίνεται αποκλειστικά σε εθελοντική βάση. Δυστυχώς ελάχιστες ακτοπλοϊκές, αεροπορικές και σιδηροδρομικές εταιρείες εφαρμόζουν προγράμματα ανακύκλωσης, ενώ ο αριθμός των Ευρωπαίων που ταξίδεψαν το 2009 έφτασε, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, τους 1,5 δισ. επιβάτες, από τους οποίους 400 εκατ. με πλοία, 700 εκατ. με αεροπλάνα και 400 εκατ. με τραίνα.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Αρσένης δήλωσε τα εξής: “Στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας να γίνει ο τρόπος ζωής μας βιώσιμος σταματώντας την σπατάλη των λιγοστών πλέον φυσικών πόρων, τέτοια κενά στη νομοθεσία και τέτοιες πρακτικές από την πλευρά των εταιρειών είναι ανεπίτρεπτες. Θα αναμέναμε οι εταιρείες από μόνες τους, να αλλάξουν τις μη βιώσιμες πρακτικές τους. Φαίνεται όμως δυστυχώς ότι χωρίς θεσμική παρέμβαση κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει άμεσα”.

Επιπλέον, ο κ. Δανέλλης δήλωσε τα εξής: “Καθημερινά οι επιβατικές μεταφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργούν εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων. Η μη-ένταξη των μεταφορών στις υπάρχουσες ευρωπαϊκές ρυθμίσεις για την ανακύκλωση συνιστά πρόκληση, αφ` ενός για τον ανορθολογικό τρόπο διαχείρισης του τεραστίου όγκου τους, αφ` ετέρου γιατί η διαλογή τους και η ορθή διαχείριση είναι τεχνικά απλή δίχως να συνεπάγεται μεγάλο κόστος”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024