Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘετικοί στον COVID-19 48 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου 'Symphony of the Seas' στις ΗΠΑ
Κρουαζιέρα

Θετικοί στον COVID-19 48 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου 'Symphony of the Seas' στις ΗΠΑ

Οι επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί ήταν ασυμπτωματικοί ή είχαν ήπια συμπτώματα. Το ποσοστό των κρουσμάτων είναι το 0,78% του συνόλου των επιβατών.

Η Royal Caribbean Group ανακοίνωσε ότι 48 από τους επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο “Symphony of the Seas” -το μεγαλύτερο κρουαζιέρόπλοιο του κόσμου- βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για την ανάκαμψη του τομέα της κρουαζιέρας, εν μέσω της πανδημίας και της εξάπλωσης της παραλλαγής “Όμικρον”.

Η εταιρεία ανέφερε ότι επέβαιναν συνολικά 6.091 επιβάτες και πλήρωμα στο πλοίο αυτό, το οποίο είχε αποπλεύσει στις 11 Δεκεμβρίου και επέστρεψε στο Μαϊάμι το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.

Οι επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί ήταν ασυμπτωματικοί ή είχαν ήπια συμπτώματα. Έξι από αυτούς αποβιβάστηκαν προτού να ολοκληρωθεί η κρουαζιέρα και μεταφέρθηκαν στα σπίτια τους. Το ποσοστό των κρουσμάτων είναι το 0,78% του συνόλου των επιβατών.

Σύμφωνα με τη Royal Caribbean, το 95% των επιβατών και των μελών του πληρώματος ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Το 98% όσων βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό ήταν επίσης εμβολιασμένοι.

Η Cruise Lines International Association (CLIA), σε δήλωσή της στο CNN Travel είπε: “Παρακολουθούμε τις εξελίξεις που σχετίζονται με την παραλλαγή Omicron και παραμένουμε στενά σε επικοινωνία με τις τοπικές και εθνικές αρχές στα μέρη όπου γινονται κρουαζιέρες”. Η CLIA δήλωσε ακόμη ότι τα πρωτόκολλα επί του σκάφους όπως τα τεστ, ο εμβολιασμός και η χρήση μάσκας “σχεδιάστηκαν λαμβάνοντας υπόψη τις μεταλλάξεις”.

Το πρόγραμμα του κρουαζιερόπλοιου δε θα επηρεαστεί, διευκρίνισε η εταιρεία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024