Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΤρίτο πλοίο κατηγορίας Oasis από τη Royal Caribbean Cruises
Κρουαζιέρα

Τρίτο πλοίο κατηγορίας Oasis από τη Royal Caribbean Cruises

Σύμβαση με την STX Γαλλίας για την κατασκευή ενός ακόμα πλοίου, το τρίτο για την κατηγορία Oasis, σύναψε η Royal Caribbean Cruises Ltd.

Η Royal Caribbean Cruises Ltd. ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει σύμβαση με την STX Γαλλίας για την κατασκευή ενός ακόμα πλοίου, το τρίτο για την κατηγορία Oasis που αναμένεται να παραδοθεί στα μέσα του 2016. Αυτή η παραγγελία, συμβαδίζει με το σχέδιο που ανακοίνωσε η εταιρεία τον Οκτώβριο για την κατασκευή ενός “αδελφού πλοίου” για τα επιτυχημένα κρουαζιερόπλοια Oasis of the Seas και Allure of the Seas.

“Το ‘Oasis of the Seas’ και το ‘Allure of the Seas’ έχουν μετατρέψει ουσιαστικά την εμπειρία της κρουαζιέρας για τους επισκέπτες μας”, δήλωσε ο κ. Richard D. Fain, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean Cruises Ltd.

“Τα συγκεκριμένα πλοία λαμβάνουν συνεχώς εξαιρετικές αξιολογήσεις από τους επισκέπτες μας και συνεχίζουν να παράγουν άριστα οικονομικά αποτελέσματα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσθέτουμε ένα ‘αδελφό’ πλοίο σε αυτήν την εξαιρετική κατηγορία κρουαζιεροπλοίων σε μια συναρπαστική τιμή. Η επιστροφή στη Γαλλία για αυτό το γεγονός μας προσθέτει ευχαρίστηση”.

“Η STX Γαλλίας είναι περήφανη που συνεργάζεται με την Royal Caribbean Cruises και πάλι, για να συνεχίσει την από δεκαετίες-μακρά σχέση μας με την οικοδόμηση της τρίτης κατηγορίας πλοίου Oasis”, δήλωσε ο Laurent Castaing, διευθύνων σύμβουλος της STX France. “Η εταιρεία Royal Caribbean ήταν πάντα ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας των ναυπηγείων μας, και είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσθέσουμε αυτό το εξαιρετικά καινοτόμο και εντυπωσιακό πλοίο στον κατάλογο των σκαφών που έχουμε χτίσει μαζί“.

Τα κρουαζιερόπλοια “Oasis of the Seas” και “Allure of the Seas” είναι τα μεγαλύτερα και πλέον καινοτόμα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο. Αρχιτεκτονικά “θαύματα” της θάλασσας, που εκτείνονται σε 16 καταστρώματα, 225.282 τόν., που μεταφέρουν 5.400 επισκέπτες σε δίκλινες καμπίνες, συνολικής χωρητικότητας 2.700 καμπινών. Τα πλοία αυτά πλέουν σε εβδομαδιαία βάση από το λιμάνι του Port Everglades στο Fort Lauderdale της Φλόριντα.

Τα κρουαζιερόπλοια “Oasis of the Seas” και “Allure of the Seas” που έκαναν το ντεμπούτο τους το Νοέμβριο του 2009 και το Νοέμβριο του 2010 αντίστοιχα, εισήγαγαν μια σειρά από μοναδικές “πρωτιές” της βιομηχανίας και θαύματα μηχανικής συμπεριλαμβανομένης της έννοιας γειτονιά -επτά θεματικές περιοχές, που παρέχουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν εμπειρίες με βάση το προσωπικό τους ύφος, την προτίμηση ή τη διάθεση. Μέσα σε αυτές τις επτά γειτονιές -Central Park, Boardwalk, το Royal Promenade, τη ζώνη Pool and Sports, το Vitality at Sea Spa and Fitness Center, την περιοχή διασκέδασης(Entertainment Place) και την νεανική ζώνη( Youth Zone)- με μοναδικά στοιχεία, όπως το πρώτο πάρκο στη θάλασσα, ένα τολμηρό zip line, όπου διασχίζεις διαγώνια εννέα καταστρώματα πάνω από ένα υπαίθριο αίθριο, ένα πρωτότυπο χειροποίητο καρουζέλ, 28 πολυεπίπεδες μοντέρνες σουίτες loft με παράθυρα που ξεκινούν από το πάτωμα και φθάνουν μέχρι την οροφή, -ένα υδάτινο αμφιθέατρο- που ονομάζεται AquaTheater και λειτουργεί σαν πισίνα την ημέρα και εκθαμβωτικό θέατρο μπροστά στον ωκεανό τη νύχτα, και μια σειρά από επικούρειες καινοτομίες που επιτρέπουν στον επισκέπτη να βιώνει καθημερινές γαστρονομικές εμπειρίες κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας του.

“Δεδομένου ότι η κατηγορία κρουαζιερόπλοιων ΟASIS έφερε την επανάσταση στον κλάδο της κρουαζιέρας με τον εξομοιωτή surf FlowRider, τα παγοδρόμια, τα Jacuzzis, και τους τοίχους αναρρίχησης, ανυπομονούμε να προσθέσουμε το τρίτο κρουαζιερόπλοιο της βραβευμένης κατηγορίας OASIS στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας μας. Η προσθήκη αυτή θα μας επιτρέψει να επιδείξουμε την κληρονομιά μας σε καινοτομία και φαντασία σε ακόμη περισσότερους επισκέπτες σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Adam Goldstein, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean International.

Με την επιτυχία των κρουαζιερόπλοιων κατηγορίας Oasis, η Royal Caribbean International διέρχεται σήμερα μια περίοδο αναζωογόνησης προγραμμάτων, για να φέρει τις τελευταίες καινοτομίες και τα προγράμματα από το Οasis of the Seas και το Allure of the Seas, σε όλο τον στόλο της.

Η Royal Caribbean Cruises Ltd είναι μια παγκόσμια εταιρεία διακοπών κρουαζιέρας που κατέχει τις εταιρείες κρουαζιέρας Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Pullmantur, Azamara Cruises και CDF Croisieres de France, καθώς και τις κρουαζιέρες της εταιρείας TUI. Μαζί, αυτά τα έξι σήματα λειτουργούν ένα συνδυασμένο σύνολο από 41 πλοία με τέσσερα πλοία υπό κατασκευή. Πραγματοποιούν μοναδικά δρομολόγια σε όλο τον κόσμο και φτάνουν σε περίπου 460 προορισμούς και στις πέντε ηπείρους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024