Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΞέσπασμα μηνιγγίτιδας σε κρουαζιερόπλοιο
Κρουαζιέρα

Ξέσπασμα μηνιγγίτιδας σε κρουαζιερόπλοιο

Ξέσπασμα βακτηριακής μηνιγγίτιδας επί του κρουαζιερόπλοιου MSC Orchestra της MSC Cruises οδήγησε τέσσερα μέλη του πληρώματος στο νοσοκομείο (τα δύο σε κρίσιμη κατάσταση). Στους επιβάτες και το πλήρωμα έχουν δοθεί αντιβιοτικά.

Τέσσερα μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου “MSC Orchestra” νοσηλεύονται, ύστερα από ξέσπασμα βακτηριακής μηνιγγίτιδας επί του πλοίου. Στους επιβάτες και στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου έχουν δοθεί αντιβιοτικά ως προληπτικό μέτρο.

Δήλωση της ιταλικής εταιρείας κρουαζιέρας MSC Cruises επιβεβαίωσε ότι το νοσούν πλήρωμα υποβλήθηκε σε θεραπεία σε νοσοκομείο του Λιβόρνο της Ιταλίας, με δύο από τα μέλη του πληρώματος να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η MSC Cruises αναφέρει ότι κανείς αλλος από το πλήρωμα ή τους επιβάτες δεν έχουν μέχρι τώρα συμπτώματα της νόσου.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφερει: “Το MSC Orchestra έφτασε, όπως είχε προγραμματιστεί στο λιμάνι της Βαλένθια (Ισπανία) χθες και το επισκέφθηκαν οι ισπανικές υγειονομικές αρχές. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι είναι πλήρως συμβατό με τους κανόνες υγείας και τους θαλάσσιους διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας.

Ως επιπλέον προφύλαξη, η MSC Cruises βρίσκεται σε επαφή με όλους τους πελάτες της που βρίσκονταν επί του πλοίου MSC Orchestra κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ημερών, συμβουλεύοντάς τους να λάβουν θεραπεία με αντιβιοτικά, ως ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό προληπτικό μέτρο.

Η κατάσταση επί του πλοίου MSC Orchestra είναι υπό έλεγχο και η ιατρική ειδική ομάδα της MSC Cruises βρίσκεται αυτήν τη στιγμή επί του πλοίου, για να παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση και να εξασφαλίσει ότι ακολουθούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες”.

Το κρουαζιερόπλοιο, που μπορεί να μεταφέρει περισσότερους από 3.000 επιβάτες, είναι σε επταήμερο ταξιδι στη Μεσογειο.

Η βακτηριακή μηνιγγίτιδα περιγράφεται ως “απειλητική για τη ζωή”. Μπορεί να επιβιώσει στον αέρα μόνο για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μεταβιβάζεται με φιλί ή φτέρνισμα και δημιουργεί συμπτώματα γρίπης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024