Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΚίνδυνος επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού για τη μαρίνα στη Λεμεσό

Κίνδυνος επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού για τη μαρίνα στη Λεμεσό

Το μεγάλο ύψος της επένδυσης, που φθάνει τα 60 εκατ. λίρες Αγγλίας φαίνεται να φοβίζει τους επενδυτές, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μικρό ενδιαφέρον για το διαγωνισμό για την κατασκευή […]

Το μεγάλο ύψος της επένδυσης, που φθάνει τα 60 εκατ. λίρες Αγγλίας φαίνεται να φοβίζει τους επενδυτές, με αποτέλεσμα να υπάρχει<...> πολύ μικρό ενδιαφέρον για το διαγωνισμό για την κατασκευή μαρίνας, χιλίων θέσεων ελλιμενισμού στο Λεμεσό.

Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου έχει δύο φορές μέχρι τώρα δώσει παράταση στο χρονικό πλαίσιο της υποβολής προσφορών για την κατασκευή της μαρίνας και ο κίνδυνος επαναπροκήρυξης των προσφορών είναι πλέον ορατός.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Λεμεσού, Τώνης Αντωνίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι δε θα προχωρήσει το έργο της μαρίνας της Λεμεσού, λόγω του περιορισμένου ενδιαφέροντος που υπάρχει στην υποβολή προσφορών για ανάπτυξη, λειτουργία και εκμετάλλευσή της. Όπως τόνισε ‘πολλοί επενδυτές έχουν αποσύρει το ενδιαφέρον τους, λόγω του μεγάλου ύψους της επένδυσης, που φθάνει τα 60 εκατ. λίρες. Βασική αιτία είναι η οικονομική ύφεση στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στο ναυτικό τουρισμό’.

Ο κ. Αντωνίου μίλησε για σοβαρά λάθη που έγιναν από την αρχή στο θέμα της μαρίνας, του σημαντικότερου έργου της Λεμεσού που χαρακτηρίστηκε ως μεγαλεπήβολο, αφού, όπως είπε, “έπρεπε να γίνει σε στάδια και μικρές επενδύσεις διότι όταν σήμερα κάποιος καλείται να επενδύσει 60 εκατ. σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης στην Ευρώπη είναι πολύ επιφυλακτικός”. Το καθεστώς των όρων και η βοήθεια που δίνει το κράτος, όσον αφορά τις άδειες λειτουργίας, χαρακτηρίζεται και αυτό ως αρνητικό στοιχείο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΛ, αφού οι ενδιαφερόμενοι είναι “όμηροι” της Kυβέρνησης. Τόνισε ακόμα ότι έπρεπε να υπάρξει κάποιου είδους δέσμευση>b στους όρους, ότι η Kυβέρνηση θα ήταν αρωγός στην εκτέλεση του έργου, αφού οι ενδιαφερόμενοι ανησυχούν ότι θα εμπλακούν σε χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024