Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΥδατοδρόμιο Σκύρου: Ολοκληρώνεται η πολύπαθη ιστορία του
Υδατοδρόμια

Υδατοδρόμιο Σκύρου: Ολοκληρώνεται η πολύπαθη ιστορία του

Μετά από σχεδόν μια 10ετία από την προκήρυξη διαγωνισμού για την ίδρυση, κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση υδατοδρομίου εντός ζώνης λιμένα Σκύρου, τελικά το έργο φτάνει προς την ολοκλήρωσή του.

Φαίνεται πως τα υδατοδρόμια έχουν πάρει την ανιούσα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Εκτός από την Κρήτη ένα ακόμα νησί πρόκειται να προχωρήσει στην κατασκευή υδατοδρομίων και υδάτινων τοπίων.

Μετά από σχεδόν μια 10ετία από την προκήρυξη διαγωνισμού για την ίδρυση, κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση υδατοδρομίου εντός ζώνης λιμένα Σκύρου, τελικά το έργο φτάνει προς την ολοκλήρωσή του.

Υπενθυμίζεται πως η προκήρυξη του Διαγωνισμού που «έβγαλε στον αέρα», αποτέλεσαν τα εργαλεία που ξεκλείδωσαν τις διαδικασίες σε Εθνικό επίπεδο. Σήμερα περισσότεροι από 40 φορείς έχουν ακολουθήσει τον τρόπο και τη διαδικασία του Λ.Τ Σκύρου και έχουν υποβληθεί αντίστοιχοι φάκελοι για έκδοση αδειών ίδρυσης και αδειοδοτήσεις υδατοδρομίων.

Τελικά το 2022 ήταν η χρονιά ματ για το νησί της Σκύρου, καθώς η διαδικασία της αδειοδότησης τέθηκε σε τελική φάση. Μάλιστα το υπουργείο Ναυτιλίας ήδη έδωσε την έγκρισή του για την απερχόεμνη κατασκευή και λειτουργία, ενώ από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται το υπουργείο Μεταφορών να κάνει την αποδοχή του φακέλου.

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου έχει παραχωρήσει στο ΒΔ άκρο του Λιμένα τμήμα 100 τετραγωνικών μέτρων για να κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις που απαιτούνται για τη λειτουργία του.

Η κατασκευή του θα γίνει από την ανάδοχο εταιρεία ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΚΥΡΟΥ ΙΚΕ η οποία πλειοδότησε σε Διαγωνισμό που προκήρυξε το Λ.Τ Σκύρου για την ανάληψη της κατασκευής της λειτουργίας και εκμετάλλευσης από Ιδιωτικό Φορέα.

Η Σκύρος πρόκειται να καταστεί θαλάσσιος συγκοινωνιακός κόμβος και θα συνδέεται με τη Βόρειο Ελλάδα, τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, το Βόλο, τις Κυκλάδες και την Αττική.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε προχωρημένες διαδικασίες είναι και τα υδατοδρόμια Σκοπέλου Αλοννήσου και Βόλου.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024