Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑφίξεις 15 διεθνών πτήσεων με το 'καλημέρα' στο άνοιγμα του τουρισμού για το Ν. Αιγαίο
Προορισμός

Αφίξεις 15 διεθνών πτήσεων με το 'καλημέρα' στο άνοιγμα του τουρισμού για το Ν. Αιγαίο

Πάνω από 200 ξενοδοχειακές μονάδες, όλων των κατηγοριών, αναμένεται να ανοίξουν στη Ρόδο, έως το τέλος του μήνα.

Συνολικά 15 οι προγραμματισμένες αφίξεις διεθνών πτήσεων στα διεθνή αεροδρόμια Νοτίου Αιγαίου για χθες, Πέμπτη 13η Μαΐου, ανοίγοντας την τουριστική περίοδο του 2021. Συγκεκριμένα, έφτασαν εντός της ημέρας πτήσεις στα διεθνή αεροδρόμια του Νότιου Αιγαίου:

Αφίξεις εξωτερικού 13/05/21 σε διεθνή αεροδρόμια Ν. Αιγαίου

  • Ρόδος: 9
  • Σαντορίνη: 3
  • Μύκονος: 2
  • Κως: 1

Στη Ρόδο έφτασαν 9 διεθνείς πτήσεις από το Τελ Αβίβ, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες. Στη Σαντορίνη, οι πρώτοι επισκέπτες από το εξωτερικό φθάνουν από Γενεύη, Παρίσι και Φρανκφούρτη, στη Μύκονο από Παρίσι και Ζυρίχη, όπως από τη Ζυρίχη έρχονται και οι πρώτοι διεθνείς επισκέπτες για το νησί τη Κω. Ειδικότερα, από τις 9 διεθνείς πτήσεις της Ρόδου οι 7 προέρχονται από το Τελ Αβίβ με πληρότητα που φτάνει το 99%, παρά τις πρόσφατες αναταραχές εντός Ισραήλ. Σήμερα, αναμένονται 14 πτήσεις τσάρτερ, από Γερμανία, Ισραήλ και Πολωνία. Σήμερα, Παρασκευή 14 Μαΐου, στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου, αναμένονται 14 πτήσεις τσάρτερ, από Γερμανία, Ισραήλ και Πολωνία, ενώ χθες έφτασαν 9 πτήσεις στο νησί από Ισραήλ, Γαλλία και Βέλγιο.

Υπενθυμίζεται ότι σε όλα τα αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου, όπως και της χώρας, τηρούνται τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα και οδηγίες για την προστασία των εργαζομένων στον κλάδο των αερομεταφορών, των τουριστών και των κατοίκων των τουριστικών περιοχών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, πάνω από 200 ξενοδοχειακές μονάδες, όλων των κατηγοριών, αναμένεται να ανοίξουν στη Ρόδο, έως το τέλος του μήνα. Αρκετά ξενοδοχεία, ήδη, έχουν ανοίξει, πολλά βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας για να λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες και κάποια άλλα θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τον Ιούνιο. Οι πληρότητες βέβαια είναι πολύ χαμηλές, αλλά οι τουριστικοί παράγοντες του νησιού αισιοδοξούν ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ καλύτερα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται στο τι θα γίνει με τα ταξίδια από τη Βρετανία, δεδομένου ότι πρόκειται για βασική αγορά σε ότι αφορά τον τουρισμό του νησιού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024