Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές Τάσεις'Ευτυχώς με απέλυσαν: Πως η 'χειρότερη' μέρα της ζωής σου μπορεί να γίνει η καλύτερη'
Βιβλίο

'Ευτυχώς με απέλυσαν: Πως η 'χειρότερη' μέρα της ζωής σου μπορεί να γίνει η καλύτερη'

Ένα βιβλίο εμψύχωσης για νέους – και όχι μόνο.

Ο Αρσένης Πασχόπουλος, ένας από τους πρώτους marketeers του διαδικτύου στην Ελλάδα, προσφέρει, μέσα από το προσωπικό του οδοιπορικό σταδιοδρομίας, στιγμές χιούμορ αλλά και περίσκεψης για τις προσδοκίες της επαγγελματικής σου πορείας. Μέσα από έξυπνες ατάκες στο βιβλίο του “Ευτυχώς με απέλυσαν: Πως η ‘χειρότερη’ μέρα της ζωής σου μπορεί να γίνει η καλύτερη”, περιγράφει τον κόπο που πρέπει να καταβάλεις για να βρεις τον δρόμο της δικής σου επιτυχίας -μια και, συχνά, από αλλού ξεκινάς και αλλού σε οδηγεί η ζωή- και εξιστορεί την εμπειρία μιας απόλυσης που μπορεί να φαντάζει άσχημη, αλλά, καμιά φορά, αρκεί για να σου αλλάξει απροσδόκητα τη ζωή!

Πρόλογος από τον Άκη Αγγελάκη, εκδότη, συγγραφέα, σύμβουλο Επιχειρήσεων, σύμβουλος Συνθετικής Προσέγγισης, B & L Coach

“Ένα μικρό βιβλίο πλημμυρισμένο από αγάπη για τον άνθρωπο, σοφία από τις εμπειρίες της ζωής και ευγνωμοσύνη για την ίδια την ύπαρξη.

Όταν ο Αρσένης μου το έστειλε για να το διαβάσω, παρέκκλινα από μια από τις βασικές μου αρχές που υπαγορεύει να μην διακόπτω όταν κάνω κάτι, μέχρις ότου το ολοκληρώσω. Αρχίζοντας να διαβάζω τις πρώτες σειρές, παρασύρθηκα, αφέθηκα, χάθηκα στο μυστηριακό αφηγηματικό του αγαπησιάρικο ύφος και δεν μπορούσα να σταματήσω. Όχι μόνο όλα όσα ξεδίπλωνε στις σελίδες του μου φαινόντουσαν οικεία, αλλά ήταν σαν να ακούω μια ζεστή φωνή να μου αφηγείται ένα υπέροχο παραμύθι τόσο αληθινό που ήμουν εγώ ο πρωταγωνιστής του. Ένα βιβλίο όχι μόνο αυτοβιογραφικό, αλλά πολύτιμα διδακτικό και χρήσιμο για όλους εκείνους τους καλούς ανθρώπους που υποφέρουν ζώντας ζωές «ήρεμης απόγνωσης» όπως έχει περιγράψει ο Χένρυ Ντέιβιντ Θορώ.

Ο Αρσένης με πολύ απλό, καθημερινό τρόπο γράφει σαν να ψιθυρίζει μια ιστορία με σπουδαία διδάγματα στο αυτί σου. Πλημμυρισμένο με συμβουλές και έξυπνες ‘ατάκες’ που διαβάζοντας το δεν ήξερα ποια να πρωτοδιαλλέξω. Στις σελίδες του ζωγραφίζονται με έντονα, ζεστά χρώματα εμπειρίες, συναισθήματα και μαθήματα που απλόχερα μοιράζεται μαζί μας, έχοντας στόχο να εμπνεύσει και να παρακινήσει καλούς ανθρώπους στο να γίνουν αυτό που μπορούν.

Παρά το γεγονός ότι η εποχή μας ευνοεί και δυναμώνει το φόβο και την ανασφάλεια στις ψυχές μας, οι σελίδες αυτού του μικρού «παραμυθιού» ξεκλειδώνουν το δικαίωμα στην ελπίδα, την αισιοδοξία, τη μαχητικότητα και την υπέρβαση.

Νομίζω πως μια πρώτη ανάγνωση δεν θα είναι αρκετή. Γιατί η ουσία κρύβεται πίσω από αυτό που φαίνεται. Και η ουσία αυτού του όμορφου ταξιδιού που ξεδιπλώνεται στα χέρια σας είναι ότι η ζωή μας είναι μια περιπέτεια που αξίζει να ζήσουμε ολόπλευρα. Με τα μάτια και τις
καρδιές μας ανοιχτές στο καινούργιο και την ψυχή μας να στοχεύει πάντα στο φωτεινό, το ευλογημένο και το υπέροχο που μπορεί να μας περιμένουν στην επόμενη γωνία της διαδρομής.

Αρκεί να τολμήσουμε να κάνουμε εκείνο το βήμα που μένει μετέωρο και να προσπεράσουμε όλα εκείνα τα εμπόδια και τις φωνές που σιγοβράζουν «εντός μας» και προσπαθούν να μας πείσουν να μείνουμε εκεί που είμαστε. Το σημαντικότερο ‘μάθημα’ που εγώ αποκόμισα από το «Ευτυχώς Απολύθηκα!» είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή. Ποτέ δεν είναι αργά για να επανα-δημιουργήσουμε τον εαυτό μας και τη ζωή μας. Γιατί η ίδια η ζωή μοιράζει γενναιόδωρα τις ευκαιρίες για νέα αρχή σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που είναι έτοιμοι, πρόθυμοι και ικανοί να τις αρπάξουν. Ο προορισμός κάθε ανθρώπου τις περισσότερες φορές, δεν είναι στατικός. Διαμορφώνεται συνέχεια μέσα από τις καθημερινές επιλογές του σε σκέψεις, αποφάσεις και δράσεις που θα κάνει. Κανενός το τέλος δεν είναι προδιαγεγραμμένο. Το τι θα κάνουμε στη διαδρομή είναι αυτό που τελικά, θα το καθορίσει. Αυτό είναι που μετράει.

Ο Αρσένης κατορθώνει να μας δώσει πολύτιμες συμβουλές σχετικά με την σοφή «πλοήγηση» προς τον προορισμό που ο καθένας μας έχει σχεδιάσει για τον εαυτό του. Κάθε σελίδα από αυτές που ακολουθούν είναι φανοστάτης στη διαδρομή προς τον προορισμό που εσείς αναζητάτε. Μακάρι να΄χετε βρει το δικό σας προορισμό και να’στε καλοτάξιδοι!”

Ο Αρσένης Πασχόπουλος είναι από τους πρώτους marketeers του διαδικτύου στην Ελλάδα, με δράση η οποία ξεκινά το 1996. Είναι Managing Partner στην εταιρεία Just Online και έχει διαχειριστεί περισσότερα από εκατό έργα ηλεκτρονικού εμπορίου και internet marketing. Έχει εργαστεί σε τμήματα πολλών ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών και έχει να επιδείξει 24 έτη διδακτικής πείρας σε ιδιωτικά κολέγια και  εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Είναι απόφοιτος του Deree College με ΜΑ από το Boston University. Άρθρα του για την επιχειρηματική χρήση του διαδικτύου εκδίδονται στο blog της Just Online, αλλά και στα epixeiro.gr, socialmedialife.gr, Marketing Week και TravelDailyNews.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024