Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧ. Θεοχάρης: 'Τα επόμενα χρόνια θέλουμε μονοψήφια αύξηση, για να μην πιέσουμε τις υποδομές μας'
Τουριστική πολιτική

Χ. Θεοχάρης: 'Τα επόμενα χρόνια θέλουμε μονοψήφια αύξηση, για να μην πιέσουμε τις υποδομές μας'

'Τα επόμενα χρόνια θέλουμε μονοψήφια αύξηση στις αφίξεις και διψήφια αύξηση στα έσοδα, και βελτίωση στις υποδομές μας με νέες επενδύσεις', τόνισε ο υπουργός.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει” του Open TV, μίλησε για το πως εξελίσσεται η τουριστική κίνηση και ποιοι είναι οι στόχοι για το 2020.

Όσον αφορά στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, επεσήμανε ότι ο ελληνικός τουρισμός δεν επηρεάστηκε από το πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα και το οποίο δοκιμάζει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, ιδιαίτερα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. “Έχω πάει ήδη σε πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό, κανείς Tour Operator, ενώ μου μίλησαν για τα αεροδρόμια, για άλλα ζητήματα κ.λπ. δε μου αναφέρθηκε σε αυτό. Αυτό που λέμε είναι ότι ο τουρίστας που πάει στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο, στη Λέρο περνάει τις διακοπές του με τον ίδιο τρόπο που της περνάει στην Κρήτη, στην Καλάματα, στη Χαλκιδική ή στα Ιόνια Νησιά. Αυτό το μήνυμα όμως πρέπει να το περάσουμε ευρύτερα, να το κάνουμε ευρύτερα γνωστό. Γι’αυτό έχουμε σχεδιάσει και ξεκινήσει μαζί με τον ΕΟΤ μια καμπάνια για τα νησιά αυτά -όταν έτσι κι αλλιώς θα ξεκινήσουμε για πρώτη φορά, τη διαφημιστική μας καμπάνια, από τις 10 Ιανουαρίου, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Θα συνδυάσουμε δηλαδή τα νησιά αυτά με τον τουρισμό, ιδιαίτερα σε αγορές όπως η σκανδιναβική, που έχει μια δυναμική”.

Σχετικά με τα τελευταία στοιχεία για την τουριστική κίνηση, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι, παρ’ότι η χρονιά “δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς”, καθώς υπήρχαν προβλήματα στις προκρατήσεις, η κατάσταση άλλαξε στην πορεία, με αύξηση 5% στις αφίξεις και 34 εκατ. τουρίστες μέχρι το τέλος του 2019 -μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει νέο ρεκόρ. Βασικός στόχος είναι η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα να γίνουν city break προορισμός, όμως πρέπει αναδειχθούν. Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι “στα επόμενα χρόνια θέλουμε μονοψήφια αύξηση στις αφίξεις και διψήφια αύξηση στα έσοδα, και βελτίωση στις υποδομές μας με νέες επενδύσεις και ακόμη, στόχος μας είναι με την ανάδειξη και των μορφών τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων – θεματικού τουρισμού, να αυξήσουμε την κατά κεφαλήν δαπάνη και να δημιουργήσουμε κίνηση και στους άλλους μήνες, ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προώθηση του τουρισμού city break για Αθήνα και Θεσσαλονίκη”.

“Τα επόμενα χρόνια θέλουμε μονοψήφια αύξηση, για να μην πιέσουμε τις υποδομές μας. Η χώρα μας δεν μπορεί αν εστιάσει στο φθηνό τουριστικό προϊόν” είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συμπλήρωσε: Όσον αφορά στα τουριστικά πακέτα, ο “Έλληνας ξενοδόχος δεν μπορεί να κάνει κάτι”, είπε ο υπουργός, ο οποίος υπολόγισε τις ζημίες από την κατάρρευση της Thomas Cook περίπου στο μισό δισ. ευρώ (με 150 εκατ. ευρώ άμεσες ζημιές από τα απλήρωτα τιμολόγια). Ο υπουργός ανέφερε ότι το σημαντικό πρόβλημα είναι η απώλεια αεροπορικών θέσεων του 2020 (800.000 αφίξεις και 800.000 αναχωρήσεις = 1.600.000 θέσεις), που ήδη σε συνεργασία με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς καλύπτονται.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024