Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΆφαντη η Αθήνα στην λίστα προτιμήσεων των Βρετανών τουριστών

Άφαντη η Αθήνα στην λίστα προτιμήσεων των Βρετανών τουριστών

Παρά το γεγονός ότι οι κρατήσεις για επίσκεψη σε πόλεις, τα γνωστά city breaks, των Βρετανών τουριστών αυξήθηκαν κατά 20% αυτή την χρονιά, η Αθήνα είναι έξω από κάθε λίστα […]

Παρά το γεγονός ότι οι κρατήσεις για επίσκεψη σε πόλεις, τα γνωστά city breaks, των Βρετανών τουριστών αυξήθηκαν κατά 20% αυτή την χρονιά, η Αθήνα<...> είναι έξω από κάθε λίστα προτίμησης. Τα παρακάτω στοιχεία προέρχονται από το Βρετανό εξειδικευμένο στα city breaks tour operator Travelscene<.>.

Το Παρίσι είναι η αγαπημένη πόλη των Βρετανών για short break, ήταν πρώτη και θα είναι, δεύτερη έρχεται το Άμστερνταμ. Η Ρώμη από 5η κατάφερε να φθάσει στην 4η θέση υποβιβάζοντας τις Βρυξέλλες. Στην 20άδα μπήκαν για πρώτη φορά η Στοκχόλμη και η Πάλμα, ενώ στις άλλες θέσεις οι διαφορές είναι μικρές.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν προστεθεί στα προγράμματα των τουριστικών γραφείων της Βρετανίας η Πάλμα, το Ελσίνκι, η Βαρσοβία, η Βοστόνη, η Νάπολη, το Όσλο, οι Κάννες, η Ζυρίχη, η Μάλτα, και η Κρακοβία. Δυστυχώς, καμία ελληνική πόλη δεν συμπεριλαμβάνεται στις προτιμήσεις των Βρετανών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κωσταντινούπολη ενώ βρίσκεται στην 23η θέση, παρουσίασε το 2001 αύξηση της ζήτησης κατά 68%, ποσοστό που την κατατάσσει τέταρτη στην λίστα με τις πιο γρήγορα αυξανόμενες σε προτίμηση πόλεις.

Τέλος, αναφέρεται στην έρευνα μια καινούργια τάση. Τα city breaks σε πόλεις που προσφέρουν και δυνατότητα για κολύμπι σε κάποια παραλία. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση οι κρατήσεις δεν είναι για μόνο 2 μέρες, αλλά για ελαφρώς περισσότερες. Αυτές οι πόλεις είναι η Πάλμα, η Μάλτα, το Γιβραλτάρ, και το Αμμάν. Ο λόγος είναι ότι αυτού του είδους το ταξίδι είναι πολύ βολικό για τους νέους ηλικίας 25-34 χρονών που ενώ διαθέτουν τα χρήματα για ταξίδια και διακοπές, δεν διαθέτουν πολύ χρόνο, και προτιμούν να γνωρίσουν μια πόλη και να κάνουν και διακοπές μαζί κολυμπώντας στην θάλασσα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024