Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑλ. Αγγελόπουλος: Αμφισβητώ το νούμερο των 30 εκατ. τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα
Τουρισμός και οικονομία

Αλ. Αγγελόπουλος: Αμφισβητώ το νούμερο των 30 εκατ. τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα

Αναφερόμενος στην ελληνική στατιστική, το μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας τη χαρακτήρισε 'δημιουργική αλλά σε καμία περίπτωση ακριβής'.

Ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Aldemar, μιλώντας στη χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή “Οι Αταίριαστοι” στον ΣΚΑΪ, δήλωσεότι οι πραγματικές αφίξεςι τουριστών είναι περίπου 25 εκατομμύρια. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην “ελληνική στατιστική, που είναι πολύ δημιουργική, αλλά σε καμία περίπτωση ακριβής”, ενώ υπογράμμισε ότι τα στοιχεία που δίνουν οι διάφοροι φορείς, για τον αριθμό των τουριστών που φέρνει κάθε Tour Operator, είναι διαφορετικά από τα στοιχεία που δίνουν οι ίδιοι οι Tour Operators.

Ακόμη, σημείωσε ότι τόσο στην σεζόν του 2016, όσο και φέτος, μέχρι σήμερα, τα τουριστικά έσοδα στη χώρα είναι μειωμένα, ως αποτέλεσμα των διεθνών εξελίξεων (μείωση διάρκειας παραμονής, οικονομική κρίση στην Ευρώπη, μείωση διαθέσιμου εισοδήματος), εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς, την υποστήριξή του στα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδας για το ταξιδιωτικό ισοζύγιο, τα οποία αμφισβητεί το Υπουργείο Τουρισμού.

Επιπροσθέτως, ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε ότι τις τελευταίες εβδομάδες (από τα μέσα Ιουνίου) έχει περιοριστεί σημαντικά ο ρυθμός των κρατήσεων από Γερμανία και Ρωσία, όταν “άνοιξε” η αγορά της Τουρκίας, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι ο ρυθμός των κρατήσεων από τη Γερμανία και τη Ρωσία προς την Τουρκία, είναι έξι φορές υψηλότερος αυτήν τη περίοδο σε σύγκριση με την Ελλάδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024