Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑναθέρμανση (+39%) του τουριστικού ενδιαφέροντος για τη Βενετία
Προορισμοί

Αναθέρμανση (+39%) του τουριστικού ενδιαφέροντος για τη Βενετία

Το τουριστικό ενδιαφέρον για τη Βενετία έχει αυξηθεί κατά 39% μετά το γάμο του George Clooney με την Amal Alamuddin, σύμφωνα με το trivago.co.uk.

Την ημέρα που ο George Clooney παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στη Βενετία την Amal Alamuddin οι αναζητήσεις ξενοδοχείων στην ιταλική πόλη από Βρετανούς χρήστες εμφάνισαν αύξηση κατά 39% σε σχεση με την προηγούμενη εβδομάδα (οι αναζητήσεις τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου για διαμονή σε ξενοδοχείο τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο έγινα συγκριτικά με εκείνες της Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου).

Οι 4ήμεροι γαμήλιοι εορτασμοί ξεκίνην το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, καλωσορίζοντας συγγενείς και φίλους στην πόλη. Αν και δεν παρουσίαστηκε αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος την Παρασκευή 26 του μηνός, οι αναζητήσεις ξενοδοχείων ξεκίνησαν να αυξάνονται την επόμενη μέρα. Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου οι αναζητήσεις αυξήθηκαν κατά 6% συγκριτικά με το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου. Η αύξηση έφτασε στο 30% την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου και στο 39% τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, σε σχέση με την Κυριακή 21 και τη Δευτέρα 22 Σεπετεμβρίου.


Ο George Clooney και η Amal Alamuddin επέλεξαν το ξενοδοχείο Belmond Hotel Cipriani. Στη φωτογραφία, η σουίτα “Palladio”.

Σε γενικές γραμμές, το τουριστικό ενδιαφέρον αυξήθηκε κατά 27% το τελευταίο τριήμερο (27-29 Σεπτεμβρίου), σε σχέση με την ίδια περίοδο την προηγούμενη εβδομάδα (20-22 Σεπτεμβρίου). Όλες οι αναζητήσεις αφορούσαν διαμονή σε ξενοδοχείο το διάστημα 1η Οκτωβρίου – 30 Νοεμβρίου.

Η Denise Bartlett, UK Public Relations του trivago.co.uk δήλωσε : “Οι επισκέψεις διασημοτήτων συχνά προκαλούν αύξηση του τουρστικού ενδιαφέροντος, καθώς ο προορισμός βρίσκεται στους προβολείς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Για παράδειγμα, η πρόσφατη επίσκεψη του πρίγκιπα William στη Μάλτα πυροδότησε αύξηση 71% στις αναζήτήσεις ξενοδοχείων στο νησί. Καθώς η δημοσιογραφική κάλυψη των γάμων του George και της Amal κορυφώθηκε την περασμένη Δευτέρα, δεν προκαλεί εντύπωση τι γεγονός ότι το τουριστικό ενδιαφέρον αυξήθηκε σημαντικά εκείνη την ημέρα. ως ένας τυπικός ρομαντικός προορισμός, η Βενετία  είναι η τέλεια τοποθεσία για ένα γάμο διασημοτήτων. Παρ’όλα αυτά, ως ένας από τους πλέον ακριβούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι Βρετανοί τουρίστες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν ένα σημαντικό ποσό για τη διαμονή τους. Μία διανυκτέρευση στη Βενετία κοστίζει κατά μέσο όρο 218 λίρες στερλίνες το Σεπτέμβριο του 2014”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024