Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑύξηση 12% στις προκρατήσεις για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου
Τάσεις

Αύξηση 12% στις προκρατήσεις για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

WTM LONDON 2016 – ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Θετικά είναι τα μηνύματα και για το νησί της Κω σύμφωνα με τα στοιχεία των προκρατήσεων των μεγαλύτερων Tour Operators.

WTM LONDON 2016 – ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Τα θετικά μηνύματα του τελευταίου διαστήματος, όσον αφορά στην τουριστική περίοδο του 2017, επιβεβαιώθηκαν και επισήμως από τα στοιχεία των προκρατήσεων των μεγαλύτερων Tour Operators, που παρουσιάστηκαν στην διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market.

Οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις, σε σύγκριση με τα ποσοστά των προκρατήσεων την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, δείχνουν αύξηση των αφίξεων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, της τάξης του 12%, ενώ θετικά είναι τα μηνύματα και για το νησί της Κω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφαινόμενη αύξηση των αφίξεων για το 2017, έρχεται σε συνέχεια της φετινής σεζόν, όπου ο εισερχόμενος τουρισμός σημείωσε νέα ρεκόρ, γεγονός που προκαλεί εύλογη αισιοδοξία για ακόμη καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται και σχολιάζοντας τα στοιχεία των προκρατήσεων, δήλωσε: “Βρισκόμαστε στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση που γίνεται στον κόσμο, την WTM, όπου συμμετέχουν 182 χώρες. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται ανάμεσα σε αυτές, με μια πολύ ισχυρή, πολύ προσεγμένη και ιδιαίτερη παρουσία φέτος. Επιδίωξή μας ήταν να αφήσουμε, με τον καλύτερο τρόπο, το αποτύπωμα των νησιών μας στην διεθνή τουριστική αγορά, να στηρίξουμε και να προβάλουμε την ταυτότητά τους. Μέχρι στιγμής, στην WTM και από όλες τις επαφές που έχουμε εδώ, καταγράφουμε μόνο θετικά μηνύματα. Τα στοιχεία των προκρατήσεων δείχνουν ότι κινούμαστε με θετικό πρόσημο γύρω στο 12%. Είναι ένα  ποσοστό, που δημιουργεί  πολύ μεγάλη προσδοκία για το 2017. Ας μην ξεχνάμε ότι ερχόμαστε από μια χρονιά που ήδη σημειώθηκαν ρεκόρ αφίξεων.


Από αριστερά, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέα Α. Ανδρεάδη και την υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά.


Τα εξαιρετικά αισιόδοξα μηνύματα που εισπράττουμε, εδώ στο Λονδίνο, μας χαροποιούν και για ένα επιπλέον λόγο: αποτυπώνουν το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που κάναμε τα δύο τελευταία χρόνια, για να διατηρήσουμε τον τουρισμό στα νησιά μας, αλώβητο από τις αλλεπάλληλες αρνητικές συγκυρίες. Στην πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, η στήριξη του τουρισμού και ειδικά στη νησιωτική Ελλάδα,  είναι ένα στοίχημα επιβίωσης.

Ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχουμε επενδύσει πάρα πολύ στον τουρισμό και εξακολουθούμε να διοχετεύουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ενέργειά μας αλλά και του προϋπολογισμού μας, για την στήριξή του, ακριβώς επειδή είναι ο μοναδικός κλάδος της οικονομίας ο οποίος μπορεί να δώσει θέσεις εργασίας, εισόδημα, ελπίδα στην νησιωτική κοινωνία. Είμαι βέβαιος πως αν δουλέψουμε όλοι με σεμνότητα, σοβαρότητα, με σχέδιο και μεθοδικότητα, θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική που σήμερα υπάρχει, για να στηρίξουμε την μοναδική πηγή αισιοδοξίας στη χώρα μας, που είναι ο τουρισμός”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024