Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔιπλάσιος ο αριθμός διεθνών ταξιδιωτών μέχρι το 2020
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Διπλάσιος ο αριθμός διεθνών ταξιδιωτών μέχρι το 2020

Με τον αριθμό των διεθνών ταξιδιωτών να διπλασιάζεται σχεδόν μέχρι το 2020, μεγάλες αυξήσεις αναμένονται στις τουριστικές αφίξεις της Κίνας, της Ινδίας, αλλά και προορισμών της Νοτιοανατολικής Ασίας. Τα κράτη του Κόλπου, όπως επίσης και οι αναδυόμενες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης συμπληρώνουν την πίτα…

Με τον αριθμό των διεθνών ταξιδιωτών να διπλασιάζεται σχεδόν μέχρι το 2020, μεγάλες αυξήσεις αναμένονται στις τουριστικές αφίξεις της Κίνας, της Ινδίας, αλλά και προορισμών της Νοτιοανατολικής Ασίας. Τα κράτη του Κόλπου, όπως επίσης<...>και οι αναδυόμενες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης συμπληρώνουν την πίτα των κερδισμένων αγορών από την αύξηση του αριθμού ταξιδιωτών, ενώ με μικρότερα μερίδια ακολουθούν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Πολλές από αυτές τις αγορές, όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον εξερχόμενο τουρισμό των επόμενων ετών, λόγω της ανόδου της μεσαίας τάξης του πληθυσμού τους, αλλά και λόγω της απελευθέρωσης πολιτικών, που προωθούν την κινητικότητα πολιτών. Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί πως οι Κινέζοι τουρίστες δαπάνησαν το 2007 περίπου 30 δισ. δολάρια σε ταξίδια τους στο εξωτερικό.

Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις αυτές, ο Βοηθός Γενικού Γραμματέα του UNWTO, κ. Geoffrey Lipman, ανέφερε: “Στα επόμενα χρόνια είναι πολύ πιθανό ο τουρισμός να επηρρεαστεί από την πορεία της οικονομίας, δεδομένης της συνεχιζόμενης αύξησης των τιμών καυσίμων, που θα έχει βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στη λειτουργία των αεροπορικών εταιριών, αλλά και των πιθανών άλλων “μεγάλων κρίσεων”. Ο αριθμός όμως των εν δυνάμει ταξιδιωτών είναι τόσο μεγάλος, που μέχρι το 2020 θα έχει ξεπεράσει κάθε δυσκολία”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024