Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕλβετία, Ισλανδία, Καναδάς και Νορβηγία οι ασφαλέστερες χώρες για τουρίστες το 2019
Προορισμός

Ελβετία, Ισλανδία, Καναδάς και Νορβηγία οι ασφαλέστερες χώρες για τουρίστες το 2019

Η βρετανική εφημερίδα Express αποκαλύπτει στην ιστοσελίδα της τους καλύτερους προορισμούς με χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και ασφάλεια για τους τουρίστες.

Οι κρατήσεις για τις διακοπές το 2019 ξεκινούν από τώρα για τους Βρετανοί, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τις εκπτώσεις του Ιανουαρίου. Οι δημοφιλείς προορισμοί για τον επόμενο χρόνο θεωρούνται η Ιαπωνία, η οποία φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι και η Ιταλία, με την 500ή επέτειο από το θάνατο του Leonardo da Vinci. Ωστόσο, η προσπάθεια να επιλέξει κανείς το ασφαλέστερο μέρος για να ταξιδέψει με την οικογένειά του μπορεί να είναι δύσκολη, όταν υπάρχει η απειλή της εγκληματικότητας, τοπικοί νόμοι και τουρίστες που φυλακίζονται ή σκοτώνονται. Το site της βρετανικής εφημερίδας “Express” αποκαλύπτει μερικές από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο για τις διακοπές του 2019.

Ισλανδία
Η ψυχρή χώρα θεωρείται συχνά η πιο ασφαλής στον κόσμο για διάφορους λόγους. Είναι το μοναδικό μέλος του ΝΑΤΟ χωρίς σταθερό στρατό και γίνονται μόλις 1,6 δολοφονίες ετησίως κατά μέσο όρο. Έχει παραμείνει επίσης ουδέτερη σε αμφότερους τους παγκοσμίους πολέμους, παρ’όλο που κατελήφθη από το Ηνωμένο Βασίλειο. Παρά την υψηλή ιδιοκτησία σε όπλα, το έγκλημα από πυροβόλα όπλα είναι επίσης χαμηλό και αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως για κυνήγι. Η χώρα έχει συνάψει στρατιωτική συμφωνία με τη Νορβηγία και τη Δανία, ενώ σπάνια αντιμετωπίζει οποιοδήποτε έγκλημα, με τη μεγαλύτερη “απειλή” για τους τουρίστες να είναι η γεωγραφία της. Πολλοί τουρίστες πηγαίνουν στην Ισλανδία για τις αρκτικές εξερευνήσεις, που μπορεί να είναι δύσκολες λόγω του καιρού και των απομακρυσμένων τοποθεσιών. Οι ηφαιστειακές εκρήξεις έχουν προκαλέσει επίσης προβλήματα στα ταξίδια τα τελευταία χρόνια.

Νορβηγία
Η σκανδιναβική αυτή χώρα θεωρείται επίσης ένας ασφαλής προορισμός διακοπών, για παρόμοιους λόγους με την Ισλανδία. Μια από τις χειρότερες επιθέσεις στην ιστορία της ήταν το 2011, όταν μια τρομοκρατική επίθεση είχε ως θύματα 77 ανθρώπους μετά από βόμβα αυτοκινήτου και πυροβολισμούς. Ωστόσο, η κύρια απειλή ενάντια στους τουρίστες είναι μικροκλοπές και απάτες.

Καναδάς
Τα βίαια εγκλήματα κατά τουριστών στον Καναδά είναι σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. Τα 2017 τα ποσοστά εγκληματικότητας ήταν κατά 30% χαμηλότερα από ό,τι το 2003, όταν είχαν φτάσει στο ανώτατο σημείο. Οι περισσότερες επιθέσεις είναι συχνά εναντίον μειονοτικών ομάδων στη χώρα ή είναι ενδοοικογενειακά περιστατικά. Ο Καναδάς θεωρείται επίσης μια προοδευτική χώρα με δικαιώματα για την κοινότητα LGBT, μερικά από τα πιο “ανοικτά” στον κόσμο, ενώ και η ψυχαγωγική κάνναβη είναι νομιμοποιημένη. Η μεγαλύτερη απειλή είναι το μικροέγκλημα, όπως οι πορτοφολάδες – αν και Κινέζοι τουρίστες απειλούν να μποϊκοτάρουν τη χώρα, μετά τη σύλληψη εκεί του οικονομικού διευθυντή της Huawei, Meng Wanzhou.

Ελβετία
Τα ποσοστά εγκληματικότητας συνέχισαν να μειώνονται στην Ελβετία, με τα βίαια εγκλήματα και τις διαρρήξεις να είναι λιγότερα το 2017, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικής της χώρας. Ωστόσο, σημειώθηκε αύξηση των κλοπών στις περιοχές δημοσίων συγκοινωνιών, που είναι δημοφιλείς στους τουρίστες, όπως το αεροδρόμιο και οι σιδηροδρομικός σταθμός στη Γενεύη. Οι τουρίστες πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι όσον αφορά στα οδικά ταξίδια υπάρχουν τεράστια πρόστιμα σε περιπτώσεις υπέρβασης ταχύτητας ή χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024