Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΕυρώπη και Αμερική οι μεγαλύτεροι χαμένοι στον τουρισμό από την οικονομική κρίση
World Travel Monitor από την IPK International για την ITB Berlin Future Day

Ευρώπη και Αμερική οι μεγαλύτεροι χαμένοι στον τουρισμό από την οικονομική κρίση

Για πρώτη φορά από τη στιγμή που εξάγονται στατιστικά στοιχεία για το διεθνή τουρισμό, το 2009 παρουσίασε μείωση του αριθμού των ταξιδιών που γίνονται σε ολόκληρο τον κόσμο -το συνολικό […]

Για πρώτη φορά από τη στιγμή που εξάγονται στατιστικά στοιχεία για το διεθνή τουρισμό, το 2009 παρουσίασε μείωση του αριθμού των ταξιδιών<...> που γίνονται σε ολόκληρο τον κόσμο -το συνολικό νούμερο μειώνεται κατά -4%. Η ύφεση μπορεί να αποδοθεί κατά κύριο λόγο στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση.

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί, καθώς και εκείνοι της αμερικανικής ηπείρου επλήγησαν περισσότερο από την παγκόσμια ύφεση. Η Ευρώπη κατά -6% και η Αμερική κατά -5%. Με καταγεγραμένη μείωση -2%, οι ασιατικοί προορισμοί επηρεάστηκαν κάπως λιγότερο. Εν τω μεταξύ, οι προορισμοί της Αφρικής κατάφεραν να παρουσιάσουν αύξηση κατά 5%, αν και ο όγκος όσων ταξίδεψαν προς αυτούς είναι συγκριτικά χαμηλότερος από τους άλλους προορισμούς.

Ευρωπαϊκές τάσεις

Οι Ευρωπαίοι έκαναν συνολικά 395 εκατ. ταξίδια στο εξωτερικό στο 2009, λιγότερα κατά 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και3,5 δισ. διανυκτερεύσεις, μείωση 2% σε σχέση με πέρυσι. Οι ταξιδιωτικές δαπάνες για ταξίδια στο εξωτερικό μειώθηκαν κατά 13% κατά το 2009 και ανήλθαν σε 331 δισ. ευρώ.

Η ευρωπαϊκή αγορά που κατέγραψε μακράν τη μεγαλύτερη πτώση το 2009 ήταν η Βρετανία. Συνολικά, οι Βρετανοί έκαναν 8 εκατ. ταξίδια λιγότερα στο εξωτερικό σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα ταξίδια στο εξωτερικό μειώθηκαν κατά 3 εκατ. ευρώ και όσον αφορά στην γερμανική αγορά, και κατά 2,6 εκατ. ευρώ στη ρωσική αγορά. Επίσης, οι Ισπανοί, οι Σουηδοί και οι Ολλανδοί πραγματοποίησαν πολύ λιγότερα ταξίδια στο εξωτερικό σε σχέση με πέρυσι.

Ο περιηγητικός τουρισμός επλήγη πιο έντονα από τη μείωση των ταξιδιών στο εξωτερικό (-14%). Οι διακοπές στην εξοχή μειώθηκαν κατά 6%, ενώ τα CityBreaks και οι διακοπές “ήλιος και θάλασσα” ήταν πιο σταθερά, καθώς το καθένα κατέγραψε πτώση 3%.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024