Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςGlobalData: Οι Γερμανοί επιστρέφουν στα διεθνή ταξίδια και στα επίπεδα προ της πανδημίας μέχρι το 2024
Έρευνες

GlobalData: Οι Γερμανοί επιστρέφουν στα διεθνή ταξίδια και στα επίπεδα προ της πανδημίας μέχρι το 2024

Οι Γερμανοί επιστρέφουν στα διεθνή ταξίδια και όπως δείχνουν τα στοιχεία θα επανέλθουν στα επίπεδα προ της πανδημίας μέχρι το 2024 καθώς 117,9 εκατομμύρια θα ταξιδέψουν αεροπορικώς, σύμφωνα με την GlobalData.

Οι Γερμανοί παραθεριστές πρόκειται να επιστρέψουν σε πλήρη ταξιδιωτική ανάκαμψη έως το 2024, σύμφωνα με την GlobalData, η οποία προβλέπει ότι τα εξερχόμενα ταξίδια της χώρας θα ανακάμψουν σε 117,9 εκατομμύρια τουρίστες, ξεπερνώντας τα 116,1 εκατομμύρια του 2019 παρά την οικονομική πτώση στην Ευρώπη. Η γνωστή εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης σημειώνει ότι τα φιλικά προς τον ένα σχετικά χαμηλό προϋπολογισμό ταξίδια, οι επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς, και οι τοποθεσίες εκτός πόλης —ειδικά στον αγαπημένο προορισμό διακοπών της χώρας, την Αυστρία— πρόκειται να είναι τα πιο δημοφιλή.

Αυτά τα δεδομένα ήταν μέρος της έρευνας της τελευταίας έκθεσης της GlobalData, «Germany Source Tourism Insight, 2022 Update», η οποία σημειώνει ότι η ανάκαμψη του εξερχόμενου τουρισμού της Γερμανίας βγαίνει από ένα αδύναμο 2020 και 2021, όπου η χαμηλότερη εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών και τα αυστηρά μέτρα COVID-19 οδήγησαν πτώση των εξερχόμενων ταξιδίων από τη Γερμανία.

Η Megan Cross, Travel & Tourism Analyst της GlobalData, σχολιάζει: «Η πανδημία COVID-19 είχε τεράστιο αντίκτυπο στα διεθνή ταξίδια από τη Γερμανία. Ο αριθμός του εξερχόμενου τουρισμού συρρικνώθηκε σε ένα κλάσμα αυτού που ήταν το 2019, σημειώνοντας μείωση 64,5% σε ετήσια βάση (σε έτος) από 116,1 εκατομμύρια ταξιδιώτες το 2019 σε 41,2 εκατομμύρια το 2020 πριν από περαιτέρω μείωση το 2021 σε μόλις 40,4 εκατομμύρια. Με τους περιορισμούς να έχουν πλέον χαλαρώσει και να επιστρέφει η εμπιστοσύνη στα ταξίδια, οι προβλέψεις για το 2022 και μετά είναι πολύ πιο θετικές. Αυτή η ανάκαμψη θα είναι μια μεγάλη ώθηση, καθώς η Γερμανία είναι μια σημαντική αγορά στην παγκόσμια σκηνή».

Οι Γερμανοί ταξιδιώτες είναι σημαντικοί για την παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία. Παρακάτω, η Cross αναλύει τις προβλέψεις της για το πού θα κατευθυνθούν οι Γερμανοί διεθνείς ταξιδιώτες και τι μπορεί να είναι δημοφιλές μεταξύ των Γερμανών παραθεριστών:

Οι διακοπές χαμηλού κόστους θα κάνουν θραύση καθώς επικρατούν οι οικονομικές επιπτώσεις

Ενώ η αύξηση των τιμών έχει κάνει όλους να κάνουν σφικτούς προϋπολογισμούς, οι Γερμανοί ταξιδιώτες συχνά αναζητούν επιλογές φιλικές προς ένα χαμηλό προϋπολογισμό. Μια έρευνα της GlobalData διαπίστωσε ότι το 55% των Γερμανών ερωτηθέντων αναγνώρισε την «προσιτή τιμή» ως κύριο παράγοντα για να αποφασίσουν πού θα πάνε διακοπές, επομένως εταιρείες χαμηλού κόστους (LCC) όπως η RyanAir, η easyJet, η Eurowings, η Air Berlin, η TUIfly και η Condor μπορεί να είναι η πρώτη επιλογή τους όταν πρόκειται για διεθνή ταξίδια.

Η Cross συνεχίζει: «Οι καιροί υψηλού πληθωρισμού έχουν παρέλθει και υπάρχει σοβαρή μείωση της ζήτησης για διεθνή ταξίδια. Ωστόσο, όπως είδαμε από πολλά δημοσιεύματα που αναφέρουν ουρές στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, καταλαβαίνουμε ότι η ζήτηση εξακολουθεί να είναι ισχυρά παρούσα. Πολλοί Ευρωπαίοι ταξιδιώτες που επιθυμούν να διατηρήσουν τα σχέδια των διακοπών τους μπορούν απλώς να μειώσουν το ποσό που ξοδεύουν σε προϊόντα και υπηρεσίες τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Για παράδειγμα, οι ταξιδιώτες που μένουν συνήθως σε ξενοδοχεία μεσαίας τάξης μπορεί τώρα να κλίνουν προς οικονομικά μορφές διαμονής για να μειώσουν το κόστος. Αυτό σίγουρα θα ωφελήσει τις εταιρείες που ήδη στοχεύουν σε οικονομικά ταξιδιώτες».

Πάνω από το ένα τέταρτο των Γερμανών ταξιδιωτών κάνουν κράτηση μέσω διαδικτυακών ταξιδιωτικών πρακτόρων

Οι ψηφιοποιημένες υπηρεσίες και προϊόντα είναι υψίστης σημασίας για την προσέλκυση της γερμανικής αγοράς. Μια έρευνα της GlobalData αποκαλύπτει ότι πάνω από το ένα τέταρτο (29%) των Γερμανών ερωτηθέντων συνήθως χρησιμοποιούν διαδικτυακούς ταξιδιωτικούς πράκτορες όταν κάνουν κράτηση για ένα ταξίδι. Αυτή ήταν η πιο δημοφιλής μέθοδος κράτησης με διαφορά, ακολουθούμενη από την απευθείας κράτηση με πάροχο καταλυμάτων (16%) και με ταξιδιωτικούς πράκτορες πρόσωπο με πρόσωπο στο κατάστημα (15%). Αυτή η απόφαση για κράτηση με ταξιδιωτικούς πράκτορες (τόσο online όσο και δια ζώσης) είναι σύμφωνη με την προτεραιότητα που δίνουν οι Γερμανοί ταξιδιώτες σχετικά με το «πόσο καλά το προϊόν/υπηρεσία είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και την προσωπικότητά μου», με το 59% να απαντά «πάντα» ή «συχνά» επηρεάζει την επιλογή τους.

Η επίσκεψη σε φίλους και συγγενείς είναι βασικός λόγος για ταξίδια

Η έρευνα της GlobalData αποκαλύπτει ότι το 29% των Γερμανών τουριστών συνήθως κάνουν διακοπές για να επισκεφτούν την οικογένεια και τους φίλους τους. Στο άλλο άκρο της κλίμακας, μόλις το 11% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πήγε διακοπές γαστρονομίας το 2021, ένας μικρός αριθμός—ειδικά σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, που ήταν κατά μέσο όρο 26%. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ανησυχίες για την πανδημία, καθώς μόνο το 17% των Γερμανών ταξιδιωτών δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για την εξάπλωση του ιού. Ενώ η ανησυχία για την πανδημία μειώνεται, αυτή η παρατεταμένη ανησυχία είναι πιθανό να διατηρήσει την έλλειψη ενδιαφέροντος των Γερμανών τουριστών για τις διεθνείς γαστρονομικές αναζητήσεις στο δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Εν τω μεταξύ, η ζήτηση για διακοπές στην πόλη είναι πιθανό να μετριαστεί βραχυπρόθεσμα λόγω των παρατεταμένων φόβων μόλυνσης από τον COVID-19, που μπορεί να οδηγήσει τη ζήτηση για προορισμούς σε περισσότερες αγροτικές περιοχές.

Ανάκαμψη σε Γερμανούς ταξιδιώτες καλά νέα για την Αυστρία

Η Αυστρία παραμένει ο νούμερο ένα εξερχόμενος προορισμός για Γερμανούς τουρίστες λόγω των εύκολων, άμεσων ταξιδιωτικών διαδρομών μεταξύ των δύο χωρών. Η Αυστρία προσφέρει επίσης στους Γερμανούς ταξιδιώτες έναν αγροτικό προορισμό με εμπειρίες ασφαλείς για τον COVID-19. Η Γερμανία είναι σταθερά το μεγαλύτερο δημογραφικό στοιχείο εισερχόμενων τουριστών της Αυστρίας και, ενώ η πανδημία δεν άλλαξε αυτό το γεγονός, η κλίμακα του εισερχόμενου τουρισμού μειώθηκε δραματικά από 14,4 εκατομμύρια Γερμανούς τουρίστες το 2019 σε 8,6 εκατομμύρια το 2020 και 5,8 εκατομμύρια το 2021.

Η εισροή Γερμανών τουριστών που αναμένεται από την Αυστρία θα δώσει μια ευπρόσδεκτη ώθηση στην ανάκαμψη της αυστριακής τουριστικής βιομηχανίας, με 14,5 εκατομμύρια Γερμανούς τουρίστες να αναμένονται έως το 2024.

Η Cross προσθέτει: «Η έλλειψη Γερμανών τουριστών κατά τη διάρκεια της πανδημίας επηρέασε πολλές χώρες, ειδικά στην Ευρώπη. Οι προορισμοί που μπορούν να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες των Γερμανών θα δουν τα χρονοδιαγράμματα ανάκαμψης να συντομεύονται τα επόμενα χρόνια».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024