Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsHandelsblatt: Η Ελλάδα είναι σήμερα ο πιο δημοφιλής προορισμός για την TUI
Τάσεις

Handelsblatt: Η Ελλάδα είναι σήμερα ο πιο δημοφιλής προορισμός για την TUI

Η Ελλάδα είναι σήμερα ο πιο δημοφιλής προορισμός για την TUI, η οποία παρατείνει τα προγράμματά της μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

H γερμανική οικονομική εφημερίδα “Handelsblatt” αναφέρει ότι την ώρα που πολλοί προορισμοί στην Γερμανία κηρύσσονται ως μη ασφαλείς, πολλοί ευρωπαϊκοί θεωρούνται ασφαλείς, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, η εφημερίδα γράφει: “Οι διακοπές στην Ελλάδα ήταν δυνατές χωρίς περιορισμούς από τον Ιούνιο. Ο αριθμός των μολύνσεων από κορωνοϊό αυξάνεται και πάλι από τις αρχές Ιουλίου, αλλά είναι πολύ χαμηλότερος σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές όπως η Τουρκία, η Ιταλία και η Ισπανία. Οι ταξιδιώτες πρέπει να εγγραφούν στο διαδίκτυο εκ των προτέρων, να λάβουν έναν κωδικό QR στο κινητό τους τηλέφωνο και γίνονται τυχαία τεστ για το COVID-19 κατά την άφιξή τους.

Η Ελλάδα είναι σήμερα ο πιο δημοφιλής προορισμός για την TUI, η οποία παρατείνει τα προγράμματά της μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Η (ελληνική) κρατική αρχή πολιτικής προστασίας παρέχει πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με την κατάσταση των κρουσμάτων στις 74 περιφέρειες της χώρας. Για ορισμένα τουριστικά hotspots, όπως τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Ζακύνθο ισχύει το επίπεδο πορτοκαλί, που σημαίνει ‘αυξημένη επαγρύπνηση’. Οι ‘πράσινες’ περιοχές με λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού περιλαμβάνουν νησιά όπως την Κεφαλονιά, την Ιθάκη και τη Λευκάδα, την Άνδρο, την Τήνο και τη Μήλο, καθώς και τη δυτική ακτή της χερσονήσου της Πελοποννήσου, η οποία είναι δημοφιλής στους Γερμανούς. Πολλά ξενοδοχεία βασίζονται στα τεστ”.

Στη χθεσινή σύσκεψη της καγκελαρίου Angela Merkel με τους πρωθυπουργούς των 16 γερμανικών κρατιδίων, τα οποία είναι αρμόδια για τα θέματα της δημόσιας υγείας, αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Σε πόλεις και νομούς που έχει ξεπεραστεί το όριο των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών επιβάλλεται το κλείσιμο των ρεστοράν και των μπαρ στις 11 το βράδυ.
  • Εκτός αυτού περιορίζεται στα 10 άτομα ο αριθμός των ατόμων στις συναθροίσεις στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.
  • Σε περίπτωση που τα μέτρα αυτά δεν είναι αρκετά για να επιβραδύνουν την εξάπλωση της πανδημίας τότε ο αριθμός στις δημόσιες συναθροίσεις θα περιορίζεται στα πέντε άτομα.
  • Αυστηρότεροι κανόνες για τη χρήση μάσκας θα τίθενται σε ισχύ από τη στιγμή που τα νέα κρούσματα COVID-19 θα ξεπερνούν τα 35 άτομα ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών.
  • Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε χώρους όπου θα παραβρίσκονται άτομα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όπου δεν είναι δυνατόν να τηρείται η κοινωνική απόσταση.

Οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων δε συμφωνούν και στο θέμα των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία. Το ερώτημα ήταν αν θα πρέπει πελάτες από εγχώριες περιοχές υψηλού κινδύνου να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού προκειμένου να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία ενός άλλου κρατιδίου; Στο αρνητικό τεστ επέμεναν προπαντός πρωθυπουργοί ανατολικογερμανικών κρατιδίων. Μετά από ώρες άκαρπης συζήτησης το θέμα αναβλήθηκε για αργότερα.

Σύμφωνα με στοιχεία του κρατικού ινστιτούτου λοιμωξιολογίας Robert Koch Institute στο Βερολίνο, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 5.132 νέα κρούσματα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων σε καθημερινή βάση από τον Απρίλιο και αναμένεται η κατάσταση να χειροτερεύσει τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024