Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ωθήσει τον τουρισμό

Η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ωθήσει τον τουρισμό

Η αναμενόμενη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα 10 καινούργια μέλη τον Μάιο πρόκειται να δημιουργήσει μια πιο ολοκληρωμένη Ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία, η οποία θα πρέπει να αναγνωρισθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Η αναμενόμενη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα 10 καινούργια μέλη τον Μάιο πρόκειται να δημιουργήσει μια πιο ολοκληρωμένη<...> Ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία, η οποία θα πρέπει να αναγνωρισθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.

“Με την πτώση των πολιτικών συνόρων και την αυξανόμενη ενημέρωση για τα τουριστικά προϊόντα στα νέα αυτά κράτη – μέλη, αναμένουμε μια αύξηση μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ, κ. Francesco Frangialli, και πρόσθεσε ότι “Τα νέα κράτη δεν αποτελούν μόνο τουριστικούς προορισμούς, αλλά και χώρες που δημιουργούν εξερχόμενο τουρισμό.”

“Η πρόσφατη επιτυχία της Κροατίας και της Βουλγαρίας οφείλεται, εν μέρει, στους τουρίστες που επισκέπτονται αυτές τις χώρες από την Πολωνία, την Ουγγαρία, και την Τσεχία. Παρά το γεγονός ότι πολλά προγράμματα οικονομικής βοήθειας της ΕΕ περιέχουν και τουριστικές επενδύσεις, η έλλειψη ενός κεντρικού στρατηγικού οράματος στην τουριστική πολιτική συνεχίζει να καταστρέφει την τουριστική βιομηχανία”, συνέχισε ο κ. Frangialli.

“Η πολιτική της ΕΕ για το εσωτερικό εμπόριο, την εναρμόνιση των κανόνων ανταγωνισμού, και η μείωση των εμποδίων στην πληροφόρηση, και η προστασία του καταναλωτή, θα βοηθήσουν τον τουρισμό, τόνισε ο κ. Frangialli

Σχετικά με την αεροπορική σύνδεση, ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ είπε ότι “τα νέα μέλη χρειάζονται καλές αεροπορικές συνδέσεις. Η απελευθέρωση της πολιτικής αεροπορίας είναι θετική για τον καταναλωτή και γενικά για όλη την τουριστική βιομηχανία. Έχει επίσης, βοηθήσεις τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους να μπουν στην αγορά, πιέζοντας τις μεγάλες αεροπορικές εταιρίες στην αλλαγή της δομής τους και σε μείωση του κόστους τους.”

Αναφορικά με το ρόλο των κυβερνήσεων των χωρών αυτών ο κ. Frangialli πιστεύει ότι “η κυβέρνηση πρέπει να δείξει το δρόμο στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος πρέπει να είναι ανταγωνιστικός και παραγωγικός, και επίσης, να δημιουργήσει έναν ολοκληρωμένο δεσμό μεταξύ της ενοποίησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και της αποκέντρωσης σε τοπικό”.

“Το μέλλον του ευρωπαϊκού τουρισμού εξαρτάται από τον βαθμό του ενδιαφέροντος που θα δείξουν οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης και την σπουδαιότητα που είναι πρόθυμοι να δώσουν σε αυτό τον κλάδο”, τόνισε τελειώνοντας.

Μεταξύ των 10 νέων χωρών, τις περισσότερες διεθνείς αφίξεις έχει η Πολωνία με 14.000.000 τουρίστες και 4.759 εκατ. δολάρια εισπράξεις, ακολουθεί η Τσεχία με 4.579.000 τουρίστες και 3.110 εκατ. δολάρια εισπράξεις, η Ουγγαρία με 3.013.000 τουρίστες αλλά 3.461 εκατ. δολάρια εισπράξεις, και η Κύπρος με 2.418.000 τουρίστες και 1.970 εκατ. δολάρια εισπράξεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024