Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ Ελλάδα ο πιο δημοφιλής προορισμός για διακοπές για τους Ισραηλινούς
Τάσεις

Η Ελλάδα ο πιο δημοφιλής προορισμός για διακοπές για τους Ισραηλινούς

Τα τρία τελευταία χρόνια πάνω από 1,2 εκατ. Ισραηλινοί τουρίστες έχουν έρθει στην Ελλάδα, με την Κρήτη, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις.

“Ερωτευμένοι” με την Ελλάδα δηλώνουν μισό εκατομμύριο Ισραηλινοί που επισκέφτηκαν το 2016 τη χώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Yedioth Ahronoth” του Ισραήλ και το ειδησεογραφικό portal Ynet. Το  δημοσίευμα του Dani Sadeh, που αναδημοσιεύει το Aviation News, αναφέρεται σε στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ, σύμφωνα με τα οποία έχει σημειωθεί αλματώδης αύξηση του αριθμού των τουριστών που φτάνουν στην Ελλάδα από το Ισραήλ, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές των Ισραηλινών.

Τα τρία τελευταία χρόνια πάνω από 1,2 εκατ. Ισραηλινοί τουρίστες έχουν έρθει στην Ελλάδα, με την Κρήτη, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις. Ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι η κατεξοχήν περίοδο διακοπών των Ισραηλινών λόγω σχετικής αργίας του κράτους είναι τα μέσα Σεπτεμβρίου με μέσα Οκτωβρίου κάθε χρόνο, συμβάλλοντας έτσι στην επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Έκπληξη όμως αποτελεί και το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί προτιμούν την Ελλάδα και τον χειμώνα, καθώς οι δυνατότητες που προσφέρουν πολλοί χειμερινοί προορισμοί για outdoor δραστηριότητες (ορειβασία, περιήγηση, canyoning, φυσιολατρικό και ιαματικό τουρισμός κ.ά.) είναι μοναδικοί, προσελκύουν το ενδιαφέρον τους. Οι Ισραηλινοί δηλώνουν “ξετρελαμένοι” με την ελληνική φύση, τη μουσική, το φαγητό και την εξωστρέφεια των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, η αύξηση του αριθμού των ισραηλινών επισκεπτών οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του σέκελ (νόμισμα του Ισραήλ), η οποία επέτρεψε την αύξηση της ζήτησης προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο ΕΟΤ από κοινού με το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού και 350 Τour Οperators από το Ισραήλ να διαμορφώσουν στοχευμένα προγράμματα που να καλύπτουν τις απαιτήσεις των Ισραηλινών για ειδικές μορφές τουρισμού όλον τον χρόνο.

Επιπλέον, το Υπουργείο Τουρισμού σημειώνei ότι η Ελλάδα αποτελεί για τους Ισραηλινούς το μόνο προορισμό με εγγύτητα στην χώρα τους που τους προσφέρει ισχυρό το αίσθημα της ασφάλειας. Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα ενισχυθεί το 2017, καθώς για
πρώτη φορά η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, θα επισκεφuεί την διεθνή έκθεση τουρισμού του Ισραήλ IMTM στο Τελ Αβίβ (6-9 Φεβρουαρίου), για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι αυτήν τη στιγμή πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις των εταιρειών Aegean, El Al, Arkia, TUS, καθώς και της Israir, καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

06/02/2023
03/02/2023
02/02/2023
01/02/2023
31/01/2023