Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Ελλάδα στην 5η θέση των αγαπημένων χειμερινών προορισμών για τους Βρετανούς – Τα Κανάρια στην κορυφή
Τάσεις

Η Ελλάδα στην 5η θέση των αγαπημένων χειμερινών προορισμών για τους Βρετανούς – Τα Κανάρια στην κορυφή

Σκιάθος

Τα Κανάρια Νησιά είναι Νο1 προορισμός για τους Βρετανούς παραθεριστές που αναζητούν τον φετινό χειμωνιάτικο ήλιο, με πάνω από το 40% να κατευθύνεται εκεί για τις διακοπές του, σύμφωνα με έρευνα του On The Beach. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση, με 6,9% των προτιμήσεων.

Η έρευνα “Big Winter Sun” που διεξήχθη από τον βρετανικό OTA On the Beach, διαπίστωσε ότι από αυτούς που κατευθύνονται προς τα Κανάρια νησιά, περισσότερο από το 1/3 κατευθύνεται στην Τενερίφη, ακολουθούμενη από το Λανζαρότε. Στην τρίτη θέση προτίμησης βρίσκεται η Μαγιόρκα.

Η ηπειρωτική Ισπανία είναι ένας άλλος κορυφαίος προορισμός, με το 17% όσων αποζητούν τον ήλιο να κατευθύνονται εκεί, ενώ οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Τουρκία και η Ελλάδα συμπληρώνουν τη λίστα.

Η λίστα με τους 10 κορυφαίους χειμερινούς ηλιόλουστους προορισμούς

Μια αξιοσημείωτη τάση είναι η άνοδος της Τουρκίας, με σημαντική αύξηση των παραθεριστών που ταξιδεύουν σε αυτόν τον προορισμό. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα καταναλωτών που διεξήχθη από τον On the Beach, το 52% των Βρετανών είτε έχουν πάει ληδη στην Τουρκία είτε σχεδιάζουν να την επισκεφθούν μέσα στον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με την έρευνα του On the Beach, η Μάλτα αναδεικνύεται, κατά μέσο όρο, ως ένας από τους φθηνότερους προορισμούς για διακοπές 7 διανυκτερεύσεων all-inclusive, με τις Βαλεαρίδες και την ηπειρωτική Ισπανία να ακολουθούν κατά πόδας.

Μέσο κόστος ενός πακέτου all-inclusive 7 διανυκτερεύσεων

Από αυτές τις κρατήσεις στους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς, περισσότεροι από τις μισούς (57%) έχουν επιλέξει πάκετα all- inclusive. Ο On The Beach αναφέρει ότι από το 2019, ο αριθμός των παραθεριστών που επιλέγουν πλέον διακοπές all-inclusive έχει αυξηθεί κατά 8%, καθώς προσπαθούν τα χρήματά τους να έχουν περισσότερη αξία λόγω της αύξησης του κόστους ζωής.

Καθώς αυτή η στροφή, το “all-inclusive” δηλαδή να γίνεται κανονικότητα, υπάρχει μια ταυτόχρονη μετατόπιση των παραθεριστών που θέλουν να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, μια αύξηση 20% από το 2019, καθώς θέλουν να ξοδέψουν λίγα επιπλέον χρήματα για ένα ξενοδοχείο υψηλής ποιότητας, γνωρίζοντας ότι το φαγητό και το ποτό τους θα περιλαμβάνεται κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Η Zoe Harris, Chief Customer Officer του On the Beach, δήλωσε: “Δεν αποτελεί έκπληξη να βλέπεις τα Κανάρια νησιά να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στους χειμερινούς προορισμούς, καθώς είναι σταθερά αγαπημένα πολλών Βρετανών για πολλά χρόνια. Ωστόσο, κατά μέσο όρο, είναι μια από τις πιο ακριβές τοποθεσίες για διαμονή επτά διανυκτερεύσεων all-inclusive και με το κόστος να είναι προτεραιότητα στο μυαλό όλων, βλέπουμε προορισμούς όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος να σημειώνουν σημαντική άνοδο ως προορισμός χειμερινής απόδρασης”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024