Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ κρίση αποτρέπει τους Βρετανούς εργαζόμενους από τις διακοπές
Νέα έρευνα από την Teletext Holidays

Η κρίση αποτρέπει τους Βρετανούς εργαζόμενους από τις διακοπές

Ανήσυχοι Βρετανοί είναι απρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν την πλήρη άδεια των διακοπών τους από φόβο μήπως χάσουν την εργασία τους, σύμφωνα με νέα έρευνα. Περισσότεροι από ένα τρίτο των εργαζομένων παραδέχονται ότι είναι ανήσυχοι να πάρουν την πλήρη αδειοδότησή τους λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Ένα…

Ανήσυχοι Βρετανοί είναι απρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν την πλήρη άδεια των διακοπών τους από φόβο μήπως χάσουν την<...> εργασία τους, σύμφωνα με νέα έρευνα. Περισσότεροι από ένα τρίτο των εργαζομένων παραδέχονται ότι είναι ανήσυχοι να πάρουν την πλήρη αδειοδότησή τους λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Ένα 28% ανησυχεί ότι παίρνοντας αρκετό χρόνο άδειας, το γεγονός αυτό μπορεί να τους κάνει “στόχους” για μείωση προσωπικού (ως πλεονάζοντες). Για το λόγο αυτό, ένα 16% πιστεύει ότι δε θα χρησιμοποιήσει όλες τις μέρες άδειά τους, όπως δικαιούται.

Η ψηφοφορία μεταξύ 3.000 Βρετανών, που ανατέθηκε στην εταιρεία Teletext Holidays, αποκάλυψε ότι αν και ο μέσος εργαζόμενος παίρνει διακοπές 20 ημερών ετησίως, πολλοί λένε ότι σπάνια τις καταναλώνουν όλες. Αντ`αυτού, τελειώνουν συνήθως το χρόνο με υπόλοιπο τριών ημερών, τις οποίες δεν έχουν ποτέ πιθανότητα να πάρουν.

Η Victoria Sanders, διευθύντρια της Teletext Holidays δήλωσε: “Η έρευνα αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι βρίσκουν όλο και περισσότερο δύσκολο να χαλαρώσουν έστω και προσωρινά, με πολλούς να παραδέχονται ότι αυτό είναι ό,τι πιο αγχωτικό έχουν αισθανθεί ποτέ. Η ανησυχία για τη διασφάλιση της εργασίας σημαίνει ότι αφήνουν για τη τελευταία στιγμή το πότε θα προγραμματίσουν τις διακοπές τους. Υπάρχουν μερικές ιδιαίτερα καλές προσφορές αυτήν την εποχή και βλέπουμε οι άνθρωποι να “κλείνουν” μερικές μέρες πριν το ταξίδι τους. Οι περισσότεροι εργοδότες δε θα ανταλλάξουν τις “αχρησιμοποίητες” ημέρες αδείας με μετρητά -έτσι, βασιζόμενοι στο μέσο μισθός ενός Βρετανού των £24.000, το να μην πάρει τρεις ημέρες άδειας ισοδυναμεί με το δωρίσει χρόνο στον εργοδότη του δωρεάν, αξίας £300″.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 75% σκέφτονται η ζωή ότι τους είναι πιο αγχωτική από ήταν, με πάνω από τα 2/3 να κατηγορούν για το γεγονός αυτό την υπάρχουσα κρίση. Επίσης, σχεδόν τα 3/4 υπολογίζουν ότι ξοδεύουν λιγότερο χρόνο από ποτέ για να χαλαρώσουν. Συν τοις άλλοις, ο μέσος εργαζόμενος κάνει τρεις ώρες και 15 λεπτά απλήρωτων υπερωριών κάθε εβδομάδα -συνολικά εργασιακός χρόνος που υπολογίζεται σε πάνω από ένα μήνα δωρεάν, σε ένα χρόνο. Αλλά 96% των Βρετανών πιστεύουν ότι οι διακοπές είναι σημαντικές για την υγεία και την ποιότητα ζωής τους, με πάνω από τα 3/4 να λένε ότι χρειάζονται ένα διάλλειμα αυτή τη στιγμή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024