Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Σαουδική Αραβία αναδύεται ως νέα τουριστική αγορά παγκοσμίως
Τάσεις

Η Σαουδική Αραβία αναδύεται ως νέα τουριστική αγορά παγκοσμίως

Στην κίνηση 'ανάδυσης' του τουριστικού τομέα της Σαουδικής Αραβίας, το Υπουργείο Τουρισμού της χώρας επεξεργάζεται μνημόνιο κατανόησης για τη συνεργασία της με την Ταϊλάνδη, με σκοπό την αμοιβαία τουριστική προώθηση.

Η Σαουδική Αραβία αναπτύσσει τον τουριστικό της τομέα, καθώς ξεκινά και πάλι τις πτήσεις προς την Ταϊλάνδη, μετά από παύση 30 χρόνων! Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι αναμένεται να επισκεφθούν την Ταϊλάνδη από την Σαουδική Αραβία το 2022, με την επανέναρξη των απευθείας πτήσεων και τις αμοιβαίες τουριστικές προωθήσεις. Η Saudia Airlines θα ξεκινήσει να εκτελεί απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών και συγκεκριμένα, οι πτήσεις από τη Σαουδική Αραβία προς την Ταϊλάνδη είναι διαθέσιμες από σήμερα, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα ξεκινήσει τη διεξαγωγή roadshows στη Σαουδική Αραβία από τον επόμενο μήνα.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Thaiger ανέφερε ότι οι δύο χώρες σημείωσαν σημαντική πρόοδο τον περασμένο μήνα όταν αποκατέστησαν τις διπλωματικές σχέσεις 33 χρόνια μετά τη διαβόητη υπόθεση “Blue Diamond” το 1989*.

Η εφημερίδα “Bangkok Post” ανέφερε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Thanakorn Wangboonkongchan, απέδωσε την αποκατάσταση των δεσμών Ταϊλάνδης-Σαουδικής Αραβίας μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Prayut Chan-o-cha στη Σαουδική Αραβία τον περασμένο μήνα.

“Οι τουρίστες από τη Σαουδική Αραβία έχουν υψηλές δυνατότητες και αποτελούν ομάδα-στόχο στο πλαίσιο του ιατρικού κόμβου και της πολιτικής τουρισμού ευεξίας”, είπε ο κ. Thanakorn.

Στην κίνηση “ανάδυσης” του τουριστικού τομέα της Σαουδικής Αραβίας, το υπουργείο της χώρας επεξεργάζεται μνημόνιο κατανόησης για τη συνεργασία της με την Ταϊλάνδη, με σκοπό την αμοιβαία τουριστική προώθηση.

Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού, μαζί με αξιωματούχο της Ταϊλάνδης διεξάγουν συζητήσεις με το Υπουργείο Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με τις παρατάσεις βίζας για τους μουσουλμάνους της Ταϊλάνδης που ταξιδεύουν στη Σαουδική Αραβία για προσκυνήματα. Το προσχέδιο για την πρόταση παράτασης της βίζας των Ταϊλανδών για τις επισκέψεις τους στην Σαουδική Αραβία, εξετάζεται ήδη από τη χώρα.

*Εκείνη τη χρονιά, ένας Ταϊλανδός καθαριστής έκλεψε διαμάντια αξίας 20 εκατ. δολ. από το βασιλικό παλάτι της Σαουδικής Αραβίας και τα έστειλε με φορτίο στην Ταϊλάνδη. Ενώ ο καθαριστής συνελήφθη, ένα σπάνιο μπλέ διαμάντι δεν βρέθηκε ποτέ. Το 1990, ωστόσο, η υπόθεση πήρε νέα τροπή, όταν ένοπλοι σκότωσαν τρεις Σαουδάραβες διπλωμάτες στην Μπανγκόκ, οι οποίοι προσπαθούσαν να βρούν τα διαμάντια.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024