Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Βρετανία 'ανοίγει' τα ταξίδια 17 Μαΐου – έκρηξη κρατήσεων για Ελλάδα και Ισπανία
Τάσεις

Η Βρετανία 'ανοίγει' τα ταξίδια 17 Μαΐου – έκρηξη κρατήσεων για Ελλάδα και Ισπανία

Η easyJet ανέφερε αύξηση της ζήτησης για πτήσεις έως 337% και για πακέτα διακοπών έως 630% ήδη σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα. Μάλαγα, Αλικάντε, Πάλμα στην Ισπανία, Φάρο στην Πορτογαλία και Κρήτη οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το καλοκαίρι.

Οι αεροπορικές εταιρείες και οι ταξιδιωτικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο βλέπουν αύξηση της ζήτησης, ύστερα από την ανακοίνωση του “οδικού χάρτη” του Boris Johnson για το πως θα μειωθούν οι περιορισμοί λόγω COVID-19.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε χθες, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου ότι μια κυβερνητική ειδική ομάδα θα εκπονήσει έκθεση έως τις 12 Απριλίου, με προτάσεις για το πως μπορούν να ξαναρχίσουν τα διεθνή ταξίδια για τους Βρετανούς.

Οι διακοπές στο εξωτερικό θα μπορούσαν να επιτρέπονται ξανά από τις 17 Μαΐου.

Ώρες μετά αυτήν την ανακοίνωση, η easyJet ανέφερε ότι οι κρατήσεις πελατών από το Ην. Βασίλειο για τη θερινή περίοδο ήταν πάνω από τέσσερις φορές υψηλότερες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο της προηγούμενης εβδομάδας.

Το Τμήμα Διακοπών της εταιρείας, που εδρεύει στο Luton, σημείωσε ακόμη μεγαλύτερη άνοδο, με τη ζήτηση αυξημένη κατά επτά φορές.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για αυτό το καλοκαίρι είναι παραλιακά θέρετρα, όπως η Μάλαγα, το Αλικάντε και η Πάλμα στην Ισπανία, το Φάρο στην Πορτογαλία και η Κρήτη.

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας με τις περισσότερες κρατήσεις, ακολουθούμενος από τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet, Johan Lundgren, δήλωσε: “Βλέπουμε συνεχώς ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για ταξίδια και αυτή η αύξηση των κρατήσεων δείχνει ότι αυτό το μήνυμα από την κυβέρνηση, που σκοπεύει να ‘ανοίξει’ ξανά τα ταξίδια ήταν αυτό που περίμεναν οι Βρετανοί καταναλωτές.

 Η πρωθυπουργική αυτή κατεύθυνση έχει δώσει την πολύ απαραίτητη ώθηση στην εμπιστοσύνη για πολλούς πελάτες μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη ζήτηση για πτήσεις να αυξάνεται έως 337% και για πακέτα διακοπών έως 630% ήδη σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα. Οι παραλιακοί προορισμοί αποδεικνύονται οι πιο δημοφιλείς για αυτό το καλοκαίρι”.

Και πρόσθεσε: “Ενώ το καλοκαίρι μπορεί να είναι λίγο μακριά, θα εργαζόμαστε όλο το 24ωρο για να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τις πτήσεις μας για να επανασυνδέσουμε τους φίλους και τις οικογένειες ή να τους μεταφέρουμε σε πολυαναμενόμενες, αξιομνημόνευτες διακοπές”.

Η easyJet τονίζει ότι οι πελάτες της μπορούν να “κάνουν κράτηση με αυτοπεποίθηση”, καθώς διαθέτει μια ευέλικτη πολιτική που επιτρέπει αλλαγές σε δρομολόγια.

Η Thomas Cook δήλωσε ότι η επισκεψιμότητα στον ιστότοπό της αυξήθηκε κατά 60% τις τρεις πρώτες ώρες μετά τη δήλωση του κ. Johnson στο Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος Alan French χαρακτήρισε την ανακοίνωση “καλά νέα για όσους από εμάς είμαστε απελπισμένοι να φύγουμε για διακοπές”.

Ο υπουργός Υγείας Matt Hancock είπε ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά των στελεχών του κορονοϊού θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που θα ληφθούν για τα διεθνή ταξίδια.

“Πρέπει να προστατευθούμε από αυτές τις νέες μεταλλάξεις και αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση”, είπε στο Sky News.  Πρόσθεσε ότι “μπορούμε να είμαστε πολύ πιο χαλαροί για τα διεθνή ταξίδια”, εάν τα εμβόλια λειτουργούν καλά κατά των στελεχών του ιού από τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία. “Εάν το εμβόλιο δε λειτουργεί εναντίον τους, τότε αυτό θα είναι πολύ, πολύ πιο δύσκολο να γίνει (η επανεκκίνηση των ταξιδιών”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

07/12/2022
06/12/2022
05/12/2022
02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022