Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜειώνεται εξερχόμενη η τουριστική κίνηση από τα Αραβικά Εμιράτα
YouGov SirajΆs

Μειώνεται εξερχόμενη η τουριστική κίνηση από τα Αραβικά Εμιράτα

Απότομη πτώση της αεροπορικής κίνησης αναμένεται τους ερχόμενους μήνες σύμφωνα την έρευνα Travel Tracker που κάνει η εταιρία YouGov SirajΆs κάθε τρίμηνο. Στην έρευνα πήραν μέρος 844 ταξιδιώτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΑΕ, και έγινε τον Ιανουάριο του 2009…

Απότομη πτώση της αεροπορικής κίνησης αναμένεται τους ερχόμενους μήνες σύμφωνα την έρευνα Travel Tracker που κάνει η εταιρία<...> YouGov SirajΆs κάθε τρίμηνο. Στην έρευνα πήραν μέρος 844 ταξιδιώτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΑΕ, και έγινε τον Ιανουάριο του 2009.

Ο αριθμός των επιβατών που πέταξαν από τα ΗΑΕ το 2008 παρέμεινε σταθερός σε σχέση με το 2007, όμως δεν αναμένεται να συμβεί το ίδιο και για το 2009. Τον Οκτώβριο του 2008, περίπου οι μισοί από τους ταξιδιώτες είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για διακοπές δήλωναν ότι θα αυξήσουν τα ταξίδια τους, όμως στην έρευνα του Ιανουαρίου μόνο το 25% δηλώνει το ίδιο.

Η παγκόσμια κρίση έχει επηρεάσει τους κατοίκους των ΗΑΕ, οι οποίοι μειώνουν τα αεροπορικά τους ταξίδια. Ενώ τον Οκτώβριο του 2008, το 10% αυτών που ταξίδευαν για αναψυχή δήλωσε ότι θα μειώσει τα ταξίδια του και το 9% αυτών ταξίδευαν για επαγγελματικούς λόγους, στην έρευνα του Ιανουαρίου οι αριθμοί είναι αντίστοιχα 32% και 33%.

«Μέσα μόνο σε 3 μήνες παρατηρούμε μεγάλη αλλαγή στην στάση των ταξιδιωτών. Βέβαια, αυτό που βλέπουμε είναι ότι δεν έχει ακόμα γίνει πραγματικότητα η μείωση στα ταξίδια, αλλά είναι σίγουρο ότι αρχίζουν και πανικοβάλλονται για το μέλλον. Με την αύξηση της νευρικότητας για την ασφάλεια της δουλειά τους, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα ταξιδεύουν πολύ λιγότερο. Γεγονός είναι ότι ακόμα οι άνθρωποι ταξιδεύουν, όμως οι αεροπορικές εταιρίες πρέπει να προσπαθήσουν πολύ περισσότερο για να τους πείσουν να το κάνουν», δήλωσε ο κ. Jane Wilson διευθυντής της εταιρίας YouGov SirajΆs.

Η οικονομική θέση, που παραδοσιακά αποτελεί και την κύρια επιλογή και αυτών που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, αλλά και εκείνων που ταξιδεύουν για αναψυχή, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Δώδεκα τοις εκατό περισσότεροι δήλωσαν ότι θα ταξιδέψουν στην οικονομική θέση ανάμεσα σε εκείνους που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους στην έρευνα του Ιανουαρίου του 2009, σε σχέση με εκείνη του Οκτωβρίου του 2008, ενώ 7% περισσότεροι από εκείνους που ταξιδεύουν για αναψυχή θα διαλέξουν την οικονομική θέση.

Πριν τρεις μήνες, η πλειοψηφία εκείνων που ταξίδευαν για επαγγελματικούς λόγους περίμεναν μια αύξηση στους εταιρικούς προϋπολογισμούς για ταξίδια την ερχόμενη χρονιά, ενώ στην τελευταία έρευνα το ποσοστό έχει αλλάξει και το 42% αναμένει πτώση. Με στόχο τη μείωση του κόστους των ταξιδιών αναψυχής, οι περισσότεροι κάτοικοι των ΗΑΕ, δήλωσαν ότι θα περάσουν τις διακοπές τους σε κοντινότερες χώρες, με αποτέλεσμα να αναμένεται αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024