Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΜείωση της τάξεως του 5% στον ελληνικό Αγροτουρισμό λόγω κρίσης
Πανευρωπαϊκή έρευνα από την Eurogites

Μείωση της τάξεως του 5% στον ελληνικό Αγροτουρισμό λόγω κρίσης

Το ευρωπαϊκό δίκτυο αγροτουριστικών καταλυμάτων Eurogites πραγματοποίησε έρευνα για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον αγροτουρισμό. Στην έρευνα συμμετείχαν αγροτουριστικά δίκτυα από 17 ευρωπαϊκές χώρες. Η συμμετοχή της Ελλάδας έγινε μέσω του δικτύου…

Το ευρωπαϊκό δίκτυο αγροτουριστικών καταλυμάτων Eurogites πραγματοποίησε έρευνα για τις επιπτώσεις της οικονομικής<...> κρίσης στον αγροτουρισμό. Στην έρευνα συμμετείχαν αγροτουριστικά δίκτυα από 17 ευρωπαϊκές χώρες. Η συμμετοχή της Ελλάδας έγινε μέσω του δικτύου Guest Inn, που είναι επίσημο μέλος του Eurogites και εκπροσωπεί 70 ξενώνες σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας η οποία διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2009, η μείωση στις κρατήσεις των αγροτουριστικών καταλυμάτων αναμένεται να είναι της τάξεως του 4%, ενώ ο συνολικός ευρωπαϊκός τουρισμός υπολογίζεται να δείξει μια μείωση της τάξεως του 7%. Από την ερμηνεία των αποτελεσμάτων της έρευνας προκύπτουν αρκετά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

  • ΚατΆαρχάς γίνεται σαφές ότι η κρίση επηρεάζει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
  • Παρατηρείται μια τάση για μικρής διάρκειας διακοπές και κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.
  • Προορισμοί που αντέδρασαν γρήγορα στην επερχόμενη κρίση με συντονισμένες ενέργειες marketing είχαν καλύτερα αποτελέσματα από άλλους που περίμεναν να ξεσπάσει η κρίση για να την αντιμετωπίσουν.
  • Το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών εστιάζεται στις βασικές παροχές (διαμονή + φαγητό).
  • Η γενική εικόνα περιοχών όπου το προσφερόμενο προϊόν έχει ανταγωνιστική τιμή για τις βασικές υπηρεσίες είναι πολύ καλύτερη από εκεί όπου η τιμή για τις βασικές υπηρεσίες είναι υψηλή.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε το δίκτυο Guest Inn για την Ελλάδα δείχνουν ότι υπάρχει μια μείωση της τάξεως του 5%. Παρατηρήθηκε επίσης μια τάση για μικρότερης διάρκειας διακοπές και λιγότερες μετακινήσεις. Όσον αφορά τους προορισμούς, οι ταξιδιώτες προτίμησαν φέτος γνωστές και εύκολες περιοχές, ενώ παρατηρήθηκε μια μείωση ενδιαφέροντος για εναλλακτικές εξορμήσεις.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024