Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜείωση των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία
Τάσεις

Μείωση των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία

Η Τουρκία καταμετρά μισό εκατομμύριο λιγότερους Ρώσους τουρίστες στο 7μηνο, σε σχέση με πέρυσι. Στην Αττάλεια, η πορεία της τουριστικής βιομηχανίας έχει εγείρει ανησυχίες, λόγω της υποτίμησης του ρουβλιού, αλλά και των 9 χωρών που έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες για τη χώρα.

Τους πρώτους επτά μήνες του 2015 οι Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία μειώθηκαν από τα 2 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι, κατά την ίδια χρονική περίοδο, στα 1,4 εκατ., με την μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στα νότια της χώρας, στη περιοχή της Αττάλειας.

Στην Αττάλεια, η πορεία της τουριστικής βιομηχανίας έχει εγείρει ανησυχίες, λόγω της υποτίμησης του ρουβλιού, αλλά και των 9 χωρών που έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες για τη χώρα. Ταυτόχρονα, η αυξημένη στρατιωτική παρουσία και οι επιφυλακές ασφάλειας σε όλη την Τουρκία, μαζί με την αμαυρωμένη εικόνα της χώρας στην Ευρώπη και την άστατη πολιτική κατάσταση, έχουν προκαλέσει σημαντική πτώση του αριθμού των τουριστών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Ένωση Τουριστικών Ξενοδοχείων Μεσογείου (ΑΚΤΟΒ), οι τουρίστες από τη Γερμανία παρουσίασαν αύξηση σε ποσοστό 1,9% κατά το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου του 2015. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επαρχιακής Διεύθυνσης Τουρισμού και Πολιτισμού της Αττάλειας, περίπου 7,2 εκατ. τουρίστες προσγειώθηκαν στα αεροδρόμια της Αττάλειας και του Gazipaşa στις 15 Αυγούστου, δηλαδή 6% λιγότεροι από τον αριθμό τουριστών την ίδια περίοδο το περασμένο έτος.

Από την άλλη πλευρά, η Κωνσταντινούπολη παρουσίασε αύξηση κατά 8,3% στους επισκέπτες της κατά το πρώτο 7μηνο του 2015. Όμως η Σμύρνη σημείωσε πτώση κατά 9,9% όπως και πολλές περιοχές στην παραλιακή ζώνη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024