Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι διακοπές “στο σπίτι” βρίσκονται σε άνοδο, με τους ξένους τουρίστες να ξοδεύουν περισσότερα
Τάσεις

Οι διακοπές “στο σπίτι” βρίσκονται σε άνοδο, με τους ξένους τουρίστες να ξοδεύουν περισσότερα

Στην τριμηνιαία έρευνά της από 12 περιφερειακούς τουριστικούς πράκτορες της, η Τράπεζα της Αγγλίας παρουσίασε μια εικόνα από μια ισχυρή βρετανική οικονομία κατά τους τελευταίους μήνες του 2016. Υπήρξε επίσης μια αύξηση στις διακοπές “στο σπίτι”, τις γνωστές “staycations” με τους Βρετανούς να επιλέγουν να ταξιδέψουν πιο κοντά την πατρίδα τους αντί να πάνε στο εξωτερικό.

Οι εγχώριες διακοπές σημειώνουν άνοδο, οι τουρίστες ξοδεύουν περισσότερα και η επιχειρηματική δραστηριότητα επιταχύνεται – αλλά οι καταναλωτές βλέπουν τις τιμές να αυξάνονται όπως είχε προειδοποιήσει η Τράπεζα της Αγγλίας τον περασμένο μήνα.
 
Στην τριμηνιαία έρευνά της από 12 περιφερειακούς τουριστικούς πράκτορες της, η Τράπεζα παρουσίασε μια εικόνα από μια ισχυρή βρετανική οικονομία κατά τους τελευταίους μήνες του 2016.
 
Οι πράκτορες, οι οποίοι μιλούν με εκατοντάδες εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε μήνα, δήλωσαν ότι η ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευαστών βελτιώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του έτους, με τη βοήθεια της ισχυρότερης περιόδου εξαγωγών από εργοστάσια που έχει σημειωθεί από το τρίτο τρίμηνο του 2014.
 
Η Τράπεζα πρόσθεσε ότι οι δαπάνες των τουριστών είχαν αυξηθεί λόγω της απότομης πτώσης της αξίας της στερλίνας.
 
Υπήρξε επίσης μια αύξηση στις διακοπές “στο σπίτι”, τις γνωστές “staycations” με τους Βρετανούς να επιλέγουν να ταξιδέψουν πιο κοντά την πατρίδα τους αντί να πάνε στο εξωτερικό.
 
Η Τράπεζα ανέφερε ότι οι δαπάνες λιανικής των ξένων τουριστών αυξήθηκαν, καθώς στο Ηνωμένο Βασίλειο οι τιμές λιανικής έπεσαν σε συσχέτιση με τα ξένα νομίσματα, πράγμα που οφείλεται στην υποτίμηση της λίρας.
 
Τα έξοδά τους σε ξενοδοχεία, γεύματα και τουριστικά αξιοθέατα ήταν επίσης υψηλότερα.
 
Το αυξημένο “staycationing” στήριζε επίσης την ανάπτυξη των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές, που είχε παραμείνει κάπως στάσιμη.
 
Ωστόσο, η Τράπεζα προειδοποίησε ότι η καταναλωτική ζήτηση αναμένεται να επιβραδυνθεί το επόμενο έτος, καθώς ο υψηλότερος πληθωρισμός συρρικνώνει την γενική αγοραστική δύναμη.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024