Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι εκτιμήσεις του WTTC για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τα χτυπήματα στο Λονδίνο

Οι εκτιμήσεις του WTTC για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τα χτυπήματα στο Λονδίνο

Για τις επιπτώσεις στον τουρισμό της Βρετανίας, αλλά και τον παγκόσμιο από τα τρομοκρατικά χτυπήματα του Λονδίνου, έκανε λόγο σε ανακοίνωση του, την περασμένη εβδομάδα το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού – WTTC. Το Συμβούλιο επαίνεσε τα διασωστικά συνεργεία για την άμεση και αποτελεσματική τους δράση, ενώ υπογράμμισε την μη ετοιμότητα των Βρετανικών Αρχών…

Για τις επιπτώσεις στον τουρισμό της Βρετανίας, αλλά και τον παγκόσμιο από τα τρομοκρατικά χτυπήματα του Λονδίνου,<...>έκανε λόγο σε ανακοίνωση του, την Παρασκευή το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (World Travel & Tourism Council – WTTC). Το Συμβούλιο επαίνεσε τα διασωστικά συνεργεία για την άμεση και αποτελεσματική τους δράση, ενώ υπογράμμισε την μη ετοιμότητα των Βρετανικών Αρχών για ένα τέτοιο χτύπημα.

Το Συμβούλιο ανεπίσημα επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για ελάχιστες επιπτώσεις στον τουρισμό της Βρετανίας, ενώ όπως ισχυρίστηκε οι ταξιδιωτικές και τουριστικές επιχειρήσεις μέσα σε διάστημα 24 ωρών από το χτύπημα ξεπέρασαν το σοκ και λειτούργησαν και πάλι κανονικά.

Το αντίκτυπο των γεγονότων, κατά το Συμβούλιο, θα πρέπει να είναι το ακόλουθο:


  • Η σπουδαιότητα του γεγονότος θα επιδράσει πάνω στις διεθνείς αφίξεις, στην εμπιστοσύνη των κατοίκων του Λονδίνου για ταξίδια και τουρισμό, αλλά πιο αμυδρά σε εκείνους που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους.
  • Αντίθετα, η διάρκεια των παραπάνω επιδράσεων θα πρέπει να είναι περιορισμένη.
  • Η γεωγραφική έκταση του γεγονότος θα πρέπει να περιοριστεί στη Βρετανία.
  • Καμιά ζημιά δεν έχουν υποστεί οι ταξιδιωτικές και τουριστικές υποδομές.
  • Η Κυβέρνηση θα πρέπει να αποδώσει αυστηρές ποινές στον υπεύθυνο του γεγονότος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Μοντέλου Πρόβλεψης και Διαχείρισης Κρίσεων (Crisis Event Forecasting Model) του WTTC για το 2005:

  • Οι αφίξεις της Βρετανίας ίσως μειωθούν κατά 1,9% ή κατά περίπου 588.000 άτομα από τα 30.947.368 που είχαν προβλεφθεί.

  • Τα ταξιδιωτικά έξοδα των Βρετανών τουριστών ίσως μειωθούν κατά 2,3%, που αντιστοιχεί σε μείωση 2,3 δισ. λίρες Αγγλίας, από τα 102 δισ. που είχαν αρχικά προβλεφθεί.

  • Τα επαγγελματικά ταξίδια των Βρετανικών επιχειρήσεων ίσως μειωθούν κατά 2,3%, που αντιστοιχεί σε μείωση 523 εκατ. λιρών Αγγλίας, από τα 22,7 δισ. που είχαν αρχικά προβλεφθεί.

  • Οι δαπάνες της Κυβέρνησης για τον τουρισμό και τα ταξίδια ίσως αυξηθούν κατά 470 εκατ. λίρες Αγγλίας, δηλαδή κατά 6,3%, σε σχέση με την πρόβλεψη που ήταν για 12,6 δισ. Να σημειωθεί ότι η αύξηση των Κυβερνητικών δαπανών για τον τουρισμό σε περίπτωση κρίσης δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο, καθώς τότε είναι περισσότερες οι ανάγκες για ασφάλεια, δραστηριοποίηση και αποκατάσταση της εικόνας στη διεθνή κοινότητα.

  • Τα ταξίδια των Βρετανών ίσως μειωθούν κατά 1,9% ή κατά 386 εκατ. λίρες Αγγλίας, από τα 34,9 δισ. που είχαν αρχικά προβλεφθεί.

  • Το ΑΕΠ από τον τουρισμό και τα ταξίδια ίσως να μειωθεί κατά 2% ή κατά 927 εκατ. λίρες Αγγλίας από τα 46,8 δισ. που είχαν αρχικά προβλεφθεί.

  • Η απασχόληση στην ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία θα συρρικνωθεί κατά 0,49%.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο πρόεδρος του WTTC, κ. Jean-Claude Baumgarten “η επίδραση των γεγονότων στον Βρετανικό τουρισμό, όπως συνέβη και στην περίπτωση των βομβαρδισμών στη Μαδρίτη ή το Μπαλί, θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, το 2006, αλλά θα έχει εξαφανιστεί το 2007. Αυτό βέβαια θα συμβεί, υπό την προϋπόθεση ότι οι Βρετανικές Αρχές Τουρισμού θα λάβουν τα ανάλογα αυστηρά μέτρα, προκειμένου να ενθαρρύνουν τους ταξιδιώτες να πραγματοποιήσουν και πάλι ταξίδια στη βρετανική πρωτεύουσα, γεννώντας τους παράλληλα την αίσθηση ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβούν ανάλογα τραγικά γεγονότα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024