Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟι Ινδοί τουρίστες έρχονται ακάθεκτοι στην Ελλάδα παρά την κρίση- Αύξηση 35% των κρατήσεων
Τάσεις

Οι Ινδοί τουρίστες έρχονται ακάθεκτοι στην Ελλάδα παρά την κρίση- Αύξηση 35% των κρατήσεων

Η Cox & Kings αναφέρει ότι οι Ινδοί τουρίστες που κατευθύνονται στην Ελλάδα κατά τους προσεχείς μήνες θα ωφεληθούν με μείωση των τιμών κατά τουλάχιστον 20%. Η Thomas Cook Ινδίας μιλά για αύξηση της τάξης του 35% στις κρατήσεις για την Ελλάδα.

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ο τουρισμός από την Ινδία στην Ελλάδα είναι απίθανο να επηρεαστεί αυτήν την τουριστική περίοδο.

“Η Ελλάδα αυξάνει σε δημοτικότητα μεταξύ των Ινδών ταξιδιώτες και είναι, στην πραγματικότητα, μία από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους προορισμούς στην Ευρώπη για τους ταξιδιώτες από την Ινδία”, δήλωσε ο Ranjeet Oak, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας MakeMyTrip.

Η Ελλάδα είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς στους Ινδούς νεόνυμφους και συνήθως τους προσελκύει τους μήνες Απρίλιο – Ιούνιο, αλλά και τον χειμώνα. Τα ταξίδια στην Ελλάδα έχουν γίνει φθηνότερα για τους Ινδούς, με τη ρουπία να έχει ενισχυθεί κατά 8,2% έναντι του ευρώ από τον Δεκέμβριο του 2014, σύμφωνα με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

“Το ευρώ έχει αδυνατήσει για λίγο και αυτό έχει κάνει όλες τις χώρες της ΕΕ πιο ελκυστικές για τους Ινδούς τουρίστες, λόγω καλύτερη συναλλαγματικών ισοτιμιών”, δήλωσε ο Ranjeet Oak.

Σύμφωνα με τον Karan Anand από την Cox & Kings, οι Ινδοί τουρίστες που κατευθύνονται στην Ελλάδα κατά τους προσεχείς μήνες θα ωφεληθούν με μείωση των τιμών κατά τουλάχιστον 20%.

Γνωστή στους Ινδούς για τα πολιτιστικά μνημεία και τις όμορφες παραλίες, η Ελλάδα έχει γίνει ένας περιζήτητος εξωτικός προορισμός για τους Ινδούς όλα αυτά τα χρόνια. Αντίθετα με τους φόβους για ακυρώσεις εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής αναταραχής στην Ελλάδα, οι τουριστικές εταιρείες βλέπουν αύξηση των αναζητήσεων.

Ο Jatinder Paul Singh, ανώτερος αντιπρόεδρος της Thomas Cook Ινδίας, δήλωσε ότι υπήρξε μια αύξηση της τάξης του 35% στις κρατήσεις για την Ελλάδα.

Τα τουριστικά γραφεία ενθαρρύνουν τους Ινδούς τουρίστες να πραγματοποιήσουν τα ταξίδια τους στην Ελλάδα όπως τα έχουν προγραμματίσει, λέγοντας ότι η κατάσταση στη χώρα θα έχει πολύ μικρή επίδραση πάνω τους και ότι όλα λειτουργούν κανονικά.

“Η κρίση δεν έχει καμία επίδραση στην επιχείρησή μας και γι’αυτό εξακολουθούν να θεωρούμε την Ευρώπη ως έναν προσιτό προορισμό για τους πελάτες μας”, δήλωσε ο Vishal Suri, διευθύνων σύμβουλος του Τ.Ο. Kuoni Ινδίας.

Η Ελλάδα παραμένει κορυφαίος τουριστικός προορισμός για τους Ινδούς, ακόμα και αν οι Ευρωπαίοι τουρίστες αλλάξουν τα σχέδιά τους. “Η Ελλάδα αποτελεί προορισμό για τον έμπειρο Ινδό ταξιδιώτη και έτσι θεωρούμε ότι είναι απίθανο ότι θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον εξερχόμενο τουρισμό”, δήλωσε ο Sharat Dhall, πρόεδρος της τουριστικλης διαδικτυακής πύλης Yatra.com.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024