Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠεριοδικό Wirtschaftswoche: Η Ελλάδα το 'success story' του φετινού καλοκαιριού
Τάσεις

Περιοδικό Wirtschaftswoche: Η Ελλάδα το 'success story' του φετινού καλοκαιριού

Η Ελλάδα επιστρέφει στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών, με τους τουριστικούς προορισμούς στην Πελοπόννησο να σπάνε ρεκόρ, αναφέρει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό 'Wirtschaftswoche', σύμφωνα με δημοσίευμα της ελληνικής υπηρεσίας της Deutsche Welle.

“Ελλάδα, η επιτυχία του καλοκαιριού”, είναι ο τίτλος άρθρου στην οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche που αναφέρεται στην φετινή πορεία του ελληνικού τουρισμού.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο και αναμεταδίδει η Deutsche Welle, αυτές τις ημέρες οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι προχωρούν σε έναν ενδιάμεσο απολογισμό για το φετινό καλοκαίρι και η σημαντικότερη είδηση είναι εξής: η Ελλάδα, η οποία δεν είχε μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια λόγω απεργιών και διαδηλώσεων, αλλά και περιορισμένου αριθμού πτήσεων, επιστρέφει στις προτιμήσεις των γερμανών τουριστών. Όπως σημειώνει πολύ χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τουριστικού ομίλου TUI Christian Clemens, οι τουριστικοί προορισμοί στην Πελοπόννησο σπάνε ρεκόρ.

Μόνον η TUI, που είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Γερμανίας, αναμένεται να σπάσει φέτος και για πρώτη φορά το φράγμα των 400.000 τουριστών που θα μεταφέρει στην Ελλάδα.

Κως και Κέρκυρα έχουν φέτος την τιμητική τους στην Thomas Cook
Παρόμοια η εικόνα και στο μεγάλο ανταγωνιστή της TUI, την Thomas Cook. Μπορεί στον έτερο μεγάλο Tour Operator η ισπανική Μαγιόρκα να παραμένει ο δημοφιλέστερος προορισμός, ωστόσο ακολουθούν άμεσα Τουρκία και Ελλάδα.

Όσον αφορά στην Ελλάδα ειδικότερα, η απόλυτη τάση του καλοκαιρού στην Thomas Cook είναι φέτος η Κως και η Κέρκυρα. Λόγω της ζήτησης μάλιστα ο εν λόγω όμιλος επιμήκυνε την φετινή τουριστική περίοδο κατά τρεις εβδομάδες, προσφέροντας τουριστικά πακέτα μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024