Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΠιθανότητα αύξησης της τουριστικής κίνησης από Ιαπωνία προς Ελλάδα

Πιθανότητα αύξησης της τουριστικής κίνησης από Ιαπωνία προς Ελλάδα

Στα περυσινά επίπεδα, με πιθανότητα να παρουσιάσει αύξηση 2%, θα κινηθεί η τουριστική κίνηση από την Ιαπωνία προς την Ελλάδα το 2002, καθώς, μάλιστα, η πτώση που διαπιστώθηκε στο πρώτο […]

Στα περυσινά επίπεδα, με πιθανότητα να παρουσιάσει αύξηση 2%, θα κινηθεί η τουριστική κίνηση από την Ιαπωνία<.> προς<...> την Ελλάδα το 2002, καθώς, μάλιστα, η πτώση που διαπιστώθηκε στο πρώτο εξάμηνο του έτους αντισταθμίζεται από την καλή πορεία του δευτέρου εξαμήνου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΔΙΤΕΞ ΕΟΤ Ιαπωνίας, παρουσιάζονται, ήδη, αυξητικές τάσεις των τουριστικών προγραμμάτων προς την Ελλάδα και αύξηση των ημερών διαμονής των ιαπώνων προς την χώρα μας, που αποτελεί και τον κυριότερο στόχο της τουριστικής πολιτικής.

Αναφορικά με την γενικότερη πορεία της ταξιδιωτικής αγοράς της Ιαπωνίας από τα στοιχεία και τις πληροφορίες που συνέλεξε το Γραφείου του ΕΟΤ στην χώρα αυτή προκύπτουν τα ακόλουθα ενδιαφέροντα συμπεράσματα:

  • Το πρώτο εξάμηνο του 2002 ο εξερχόμενος τουρισμός της Ιαπωνίας παρουσίασε μείωση 13,2%, με κορύφωση τον μήνα Ιούνιο, όταν, λόγω των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πολλοί ιάπωνες ανέβαλαν τα ταξίδια τους.
  • Η πτώση του της τουριστικής κίνησης του πρώτου εξαμήνου ήρθε ως συνέχεια των γεγονότων του περασμένου Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.
  • Σύμφωνα, όμως, με τα τελευταία στοιχεία της JATA (Japan Association of Travel Agents) φαίνεται πως η “τρομοκρατία” δεν απασχολεί, πλέον, τους Ιάπωνες, όσο και η ανησυχία που είχαν για την πορεία της οικονομίας τους και την επαγγελματική τους ασφάλεια.
  • Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου οι κρατήσεις φαίνεται να αυξάνουν, ενώ οι επιθυμούντες να διακινηθούν είναι οι ηλικιωμένοι ή μέσης ηλικίας. Οι προορισμοί που κυριαρχούν είναι της Κίνας και γενικότερα της Ασίας.
  • Διαφαίνεται, επίσης, ότι οι δυναμικότερες τουρίστριες από την Ιαπωνία είναι οι γυναίκες των 30 ετών, ιδιαίτερα αν προέρχονται από τις αστικές περιοχές, ενώ πτώση του τουριστικού ενδιαφέροντος παρουσιάζουν οι νεαρές γυναίκες των 20 ετών, με lifestyle την φυσική ζωή και οι γυναίκες μέσης ηλικίας, καθώς και οι ηλικιωμένες, που έχουν επηρεασθεί από τα γεγονότα των ΗΠΑ και του Αφγανιστάν.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024