Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΠολύ χαμηλές οι προκρατήσεις από την Βρετανική αγορά

Πολύ χαμηλές οι προκρατήσεις από την Βρετανική αγορά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – WTM ΛΟΝΔΙΝΟ 2003: Χαμηλές φαίνονται να είναι οι προκρατήσεις, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλους τους καλοκαιρινούς προορισμούς στην Βρετανική αγορά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – WTM ΛΟΝΔΙΝΟ 2003: Χαμηλές φαίνονται να είναι οι προκρατήσεις, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά<...> και για όλους τους καλοκαιρινούς προορισμούς στην Βρετανική αγορά, σύμφωνα με την καθιερωμένη πλέον μελέτη της εταιρίας Nielsen, που παρουσιάζεται κάθε χρόνο σε ειδική εκδήλωση του Γραφείου του ΕΟΤ Μεγ. Βρετανίας, κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης World Travel Market, που γίνεται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο.

Σε σχέση με την περσινή χρονιά, οι προκρατήσεις που έχουν γίνει μέσω Tour Operators για την Ελλάδα βρίσκονται στο -35%, ενώ συνολικά για όλους τους προορισμούς βρίσκονται στο -28%. Είναι γενική ομολογία, ότι αυτό συμβαίνει γιατί πλέον οι Βρετανοί `κυνηγούν` τις χαμηλές τιμές και τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό. “Η τάση πλέον είναι οι διακοπές να κλείνονται στην αρχή του καλοκαιριού, με στόχο τις χαμηλές τιμές, γιατί οι Βρετανοί έχουν οικονομική κρίση, και χρωστούν πολλά λεφτά στις πιστωτικές κάρτες”, μας τόνισε ο κ. Παναγιώτης Αργυρός, διευθυντής του Γραφείου του ΕΟΤ στην Μεγ. Βρετανία.

Βέβαια, βλέποντας και τον ανταγωνισμό, διαπιστώνουμε ότι η Ισπανία βρίσκεται στο -40%, η Τουρκία στο -30%, η Κύπρος στο -36%, η Πορτογαλία στο -29%, ενώ η Καραϊβική είναι στο +24%, και η Φλόριντα στο +8%. Η Αμερική πλέον έχει γίνει ο μεγάλος ανταγωνιστής της Μεσογείου, αφού προσφέρει αρκετά φθηνές διακοπές στους Βρετανούς, πιστεύουν αρκετοί tour operators, σύμφωνα με όσα μας δήλωσαν.

Όσο για τις τιμές, στο σύνολο τους οι καλοκαιρινοί προορισμοί πουλούν περίπου, σύμφωνα με την έρευνα της Nielsen, 493 λίρες Αγγλίας, με αύξηση της τάξεως του 0,9%, ενώ η μέση τιμή για κάθε Βρετανό που επισκέπτεται την χώρα μας είναι 355 λίρες Αγγλίας. Οι τιμές πώλησης μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο είναι 430 λίρες Αγγλίας για το σύνολο της αγοράς, ενώ για την Ελλάδα είναι 319. Την περίοδο του Ιανουαρίου Απριλίου, η Ελλάδα πουλούσε στις 385 λίρες Αγγλίας, ενώ το σύνολο της αγοράς στις 537 λίρες. Το Δεκέμβριο του 2002, η Ελλάδα πουλούσε στις 396 λίρες Αγγλίας, ενώ το σύνολο της αγοράς στις 551 λίρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024