Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΣταθερά ανοδική η τουριστική κίνηση από Ρωσία
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Σταθερά ανοδική η τουριστική κίνηση από Ρωσία

Αύξηση που ανέρχεται στο 50%, εμφανίζει η τουριστική κίνηση από Ρωσία προς τη χώρα μας, σύμφωνα με την υπουργό τουριστικής ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά σε συνέντευξη που παραχώρησε ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣ. «Η Ρωσία είναι φέτος μία από τις αγορές προέλευσης τουριστών…

Αύξηση που ανέρχεται στο 50%, εμφανίζει η τουριστική κίνηση από Ρωσία προς τη χώρα μας, σύμφωνα με την υπουργό τουριστικής ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά σε συνέντευξη που παραχώρησε ρωσικό<...> κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣ. «Η Ρωσία είναι φέτος μία από τις αγορές προέλευσης τουριστών που εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουμε, μέχρι σήμερα, το ποσοστό αυτό βρίσκεται κοντά στο +50%. Το 2005 δεχθήκαμε περίπου 183.000 Ρώσους επισκέπτες και είχαμε αύξηση άνω του 28% σε σύγκριση με το 2004. Υπάρχει, δηλαδή, μία σταθερά ανοδική τάση στην τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς την Ελλάδα. Αντίστοιχα, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια τη Ρωσία, με δημοφιλέστερους προορισμούς τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη», ανέφερε η κυρία υπουργός και συνέχισε: «Το ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές είναι εντονότατο, αλλά καταλαβαίνετε ότι σε επίπεδο πραγματικών αριθμών, τα μεγέθη είναι εντελώς διαφορετικά. Ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι περίπου όσο ο πληθυσμός της Μόσχας!».

Σε ερώτηση για το θέμα της απαίτησης θεώρησης του διαβατηρίου, ανέφερε: «Το ζήτημα της visa βάσει της συνθήκης Schengen είναι ένα θέμα που περιόρισε τη δυνατότητα της Ελλάδας να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για τη χώρα μας στη ρωσική αγορά. Τον τελευταίο χρόνο, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών καταβάλλει επίπονη προσπάθεια να βελτιωθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η διαδικασία χορήγησης visa. Αναβαθμίζουμε τον εξοπλισμό και ενισχύουμε τη στελέχωση των προξενικών μας αρχών, ούτως ώστε να διευκολύνουμε τους Ρώσους πολίτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον περασμένο Απρίλιο, έχει μειωθεί δραστικά ο χρόνος που απαιτείται για την έκδοση visa και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έχουμε τόσο μεγάλη αύξηση στην τουριστική κίνηση φέτος. Είμαι βέβαιη ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο μέχρι το τέλος του χρόνου».

Σχετικά με τους νέους τουριστικούς προορισμούς και τα πακέτα που σκοπεύει η Ελλάδα να προτείνει στους Ρώσους για τον επόμενο χρόνο είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως η ρωσική αγορά βρίσκεται στο επίκεντρο της τουριστικής πολιτικής της Ελλάδας. Με αυτό ως δεδομένο και σε συνδυασμό με τη διαρκή βελτίωση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας, με έμφαση στην ποιότητα, στην ανάπτυξη των ειδικών και νέων μορφών τουρισμού και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, οι «προτάσεις» του ελληνικού τουρισμού προς τους Ρώσους επισκέπτες της θα είναι ολοένα και πιο ελκυστικές. Ιδίως, όμως, στους τομείς του θρησκευτικού τουρισμού, του αγροτουρισμού, του συνεδριακού τουρισμού, του τουρισμού υγείας και ευεξίας, του αθλητικού τουρισμού, του πολιτιστικού τουρισμού, του γκολφ, και των City Breaks».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024