Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤα ταξίδια της Πρωτομαγιάς αποκαλύπτουν τη γρήγορη ανάκαμψη της Κίνας από τον COVID-19
Τάσεις

Τα ταξίδια της Πρωτομαγιάς αποκαλύπτουν τη γρήγορη ανάκαμψη της Κίνας από τον COVID-19

Τα ταξίδια επιβατών στους κινεζικούς σιδηροδρόμους έφτασαν στο νέο υψηλό ρεκόρ μέσα σε μια ημέρα, το Σάββατο 1η Μαΐου, με σχεδόν 18,83 εκατ. ταξίδια να καταγράφονται.

Η ταξιδιωτική αύξηση της Πρωτομαγιάς στην Κίνα σηματοδοτεί την εντατική ανάκαμψη του έθνους από την πανδημία COVID-19, με ανθρώπους που συσσωρεύονται σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια και τουριστικούς χώρους, διασχίζοντας τις επαρχίες της χώρας.

Σύμφωνα με το silkroadgreek.gr, τα ταξίδια επιβατών στους κινεζικούς σιδηροδρόμους έφτασαν στο νέο υψηλό ρεκόρ μέσα σε μια ημέρα, το Σάββατο 1η Μαΐου, με σχεδόν 18,83 εκατ. ταξίδια να καταγράφονται, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η China State Railway Group Co., Ltd. Ο αριθμός σημείωσε αύξηση 9,2% από το επίπεδο του 2019, την πρώτη ημέρα των εορτών της Διεθνούς Εργατικής Ημέρας, η οποία διαρκεί μέχρι σήμερα, Τετάρτη.

Τα μέσα ενημέρωσης έχουν συνδέσει την αναπτυξιακή άνθηση με την επιτυχία της Κίνας στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 και της συνεχιζόμενης εκστρατείας μαζικού εμβολιασμού.

Ταξιδιωτική “τρέλα”
Στα μέσα Απριλίου, ο κινεζικός πάροχος ταξιδιωτικών υπηρεσιών Trip.com δημοσίευσε δεδομένα προβλέψεων για τις διακοπές της Πρωτομαγιάς, δείχνοντας ότι οι κρατήσεις μέσω του συστήματος του έχουν σημειώσει σημαντικές αυξήσεις σε πολλές περιοχές σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Από τις 14 Απριλίου, οι κρατήσεις για πτήσεις για διακοπές ήταν 23% υψηλότερες από την ίδια περίοδο το 2019, με τις αντίστοιχες κρατήσεις ξενοδοχείων στο 43%, ενώ τα εισιτήρια για αξιοθέατα αυξήθηκαν κατά 114% και ενοικιάσεις αυτοκινήτων κατά 126%, σύμφωνα με στοιχεία του Trip.com.

“Ο αποτελεσματικός έλεγχος της πανδημίας και της υποστηρικτικής στάσης των αρχών αναμένεται να απελευθερώσει τον ενθουσιασμό των ταξιδιωτών”, ανέφερε ο ερευνητής του Trip.com, Fang Zexi, στην εφημερίδα “South China Morning Post” (SCMP).

“Προβλέπουμε μια εκρηκτική αύξηση της τουριστικής ζήτησης από πέρυσι και θα μπορούσε να είναι ακόμη υψηλότερη από το 2019”, ανέφερε ο Fang πριν από τις διακοπές.

“Τα εισιτήρια για τα πάντα, από πτήσεις εσωτερικού έως θεματικά πάρκα, εξαντλούνται γρήγορα στην Κίνα πριν από τις διακοπές της Εργατικής Ημέρας, καθώς η ανάκαμψη του έθνους από την πανδημία COVID-19 γίνεται με ταχύ ρυθμό”, ανέφερε το Bloomberg News σε σχετική έκθεση του την περασμένη εβδομάδα.

“Η πρώιμη επιτυχία της Κίνας στην αντιμετώπιση της πανδημίας συνέβαλε στην οικονομική της ανάκαμψη”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “η ικανότητα της να συγκρατεί σποραδικά κρούσματα έχει δώσει σε εκατομμύρια ανθρώπους εμπιστοσύνη και έτσι ακολουθούν τα σχέδια τους για ταξίδια μέσα στη χώρα”.

Η οικονομία των διακοπών
Χαρακτηρίζοντας τις διακοπές της Πρωτομαγιάς της Κίνας ως “ώθηση στον εγχώριο τουρισμό”, η SCMP ανέφερε την Κυριακή ότι “το πενταήμερο διάλειμμα πρόκειται να αποτελέσει συμπλήρωμα για τις τοπικές οικονομίες που έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση στον κλάδο της υγείας”.

Καθώς ένα “ρεκόρ κύματος Κινέζων τουριστών” βγαίνει στους δρόμους για να ταξιδέψει την ημέρα της Πρωτομαγίας, η τρέλα του ταξιδιού “δίνει στην οικονομία της Κίνας μια ισχυρή βραχυπρόθεσμη ώθηση”, δήλωσε το Reuters σε πρόσφατη έκθεση.

Αυτό είναι “σε πλήρη αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο όπου πολλές χώρες αγωνίζονται ακόμη να θέσουν υπό έλεγχο τον ιό, πόσο μάλλον να ανοίξουν τα εσωτερικά ή ακόμη και τα διεθνή τους ταξίδια”, πρόσθεσε η έκθεση.

Το Σάββατο, το Φεστιβάλ Μουσικής Φράουλας της Wuhan διοργανώθηκε στην πόλη της κεντρικής Κίνας, προσελκύοντας χιλιάδες ανθρώπους.

“Δεν ήταν εύκολο να φτάσω εκεί που βρίσκομαι σήμερα… Νιώθω πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ”, ανέφερε στο Reuters ο Gao Yuchen, ένας 23χρονος κάτοικος της Wuhan που παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

Η προσωρινή αύξηση των τιμών των τουριστικών υπηρεσιών και η αναμενόμενη κυκλοφοριακή συμφόρηση ώθησαν πολλούς ανθρώπους να μείνουν σπίτι για τις διακοπές, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξοδεύουν κάποια χρήματα.

Το δεύτερο φεστιβάλ αγορών “5 Μαΐου” ξεκίνησε στη Σαγκάη το Σάββατο, με δεδομένα πληρωμών καταναλωτών σε πραγματικό χρόνο από την China UnionPay, την Alipay και την Tencent Pay – όλες κινεζικές πλατφόρμες πληρωμών – που δείχνουν ότι οι καταναλωτές ξεπέρασαν τα 2,67 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο πρώτες 24 ώρες.

Σύμφωνα με το Κρατικό Γραφείο Ταχυδρομείων της Κίνας, τα ταχυδρομεία της χώρας παρέδωσαν πάνω από 260 εκατομμύρια δέματα το Σάββατο, σημειώνοντας σχεδόν 30% αύξηση από έτος σε έτος, αντικατοπτρίζοντας τη θετική δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης της Κίνας, ιδιαίτερα στην κατανάλωση.

Στη φωτογραφία, πλήθος επιβατών στους κινεζικούς σιδηροδρόμους, την 1η Μαΐου (πηγή: raillynews.com).
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024