Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsThe Sun: 'Fast track' λωρίδες ελέγχου στα ελληνικά αεροδρόμια για εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες
Τάσεις

The Sun: 'Fast track' λωρίδες ελέγχου στα ελληνικά αεροδρόμια για εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες

Ελληνικά νησιά όπως η Κέρκυρα, τα οποία εμφανίζουν σταθερά χαμηλό αριθμό κρουσμάτων COVID-19, αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή.

Η βρετανική εφημερίδα “The Sun” γράφει, επικαλούμενη τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, ότι ο έλεγχος των Βρετανών ταξιδιωτών κατά την άφιξή τους στα ελληνικά αεροδρόμια θα γίνεται με γρήγορες διαδικασίες, εφόσον επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν να λειτουργεί ένας ξεχωριστός διάδρομος για όσους επισκέπτες έχουν “εμβολιαστικό διαβατήριο”, ώστε να μη χρειάζεται να περιμένουν στις μεγαλύτερες ουρές για έλεγχο των αρνητικών διαγνωστικών τεστ για κορωνοϊό.

Οι πηγές της βρετανικής εφημερίδας από την Αθήνα αναφέρουν ότι ελπίζουν η υπηρεσία να αρχίσει να παρέχεται από τα μέσα Μαΐου, πριν από το συνολικότερο αναμενόμενο πρόγραμμα της ΕΕ.

Η εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα που θα χρησιμεύει ως πιστοποιητικό εμβολιασμού αναμένεται να περιλαμβάνει μόνο βασικά στοιχεία, όπως αριθμό διαβατηρίου, ονοματεπώνυμο και βεβαίωση εμβολιασμού, προσθέτει το δημοσίευμα.

Παρ’όλα αυτά, πηγή του βρετανικού Υπουργείου Μεταφορών δηλώνει ότι μια τέτοια συμφωνία με την Ελλάδα απέχει πάρα πολύ από το στάδιο υπογραφών από υπουργούς.

Και η εφημερίδα του Λονδίνου “Evening Standard” σχολιάζει ότι η Ελλάδα “ηγείται των ελπίδων” για θερινές διακοπές των Βρετανών, με τουριστικούς πράκτορες να λένε ότι οι κρατήσεις από τη Βρετανία έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο.

Η ζήτηση αποδίδεται στις δηλώσεις του κ. Θεοχάρη περί “τεχνικών συζητήσεων” με τη βρετανική κυβέρνηση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Μάλιστα, ο Noel Josephides, πρόεδρος του Τ.Ο. Sunvil Holidays, σημειωνει ότι ελληνικά νησιά όπως η Κέρκυρα, τα οποία εμφανίζουν σταθερά χαμηλό αριθμό κρουσμάτων COVID-19, αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024