Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςWTTC: Το 63% των διεθνών ταξιδιωτών σχεδιάζει ένα ταξίδι αναψυχής τους επόμενους 12 μήνες
Τάσεις

WTTC: Το 63% των διεθνών ταξιδιωτών σχεδιάζει ένα ταξίδι αναψυχής τους επόμενους 12 μήνες

Οι ταξιδιώτες από την Αυστραλία θα είναι εκείνοι που θα δαπανήσουν τα περισσότερα όσον αφορά στα διεθνή ταξίδια τους επόμενους 12 μήνες. Σχεδόν τα 2/3 των ερωτηθέντων (61%) δήλωσαν ότι προτιμούν ταξιδιωτικές μάρκες και προορισμούς που είναι πιο βιώσιμοι.

Καθώς το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) ξεκινά την 22η Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής σήμερα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας (28 Νοεμβρίου – 1η Δεκεμβρίου), μια νέα παγκόσμια έρευνα καταναλωτών αποκάλυψε ότι η “όρεξη” για διεθνή ταξίδια βρίσκεται πλέον στο υψηλότερο σημείο από την έναρξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με την έρευνα σε περισσότερους από 26.000 καταναλωτές από 25 χώρες, που διεξήγαγε η YouGov για λογαριασμό του WTTC, το 63% σχεδιάζει ένα ταξίδι αναψυχής τους επόμενους 12 μήνες. Η έρευνα αποκαλύπτει ακόμη ότι η διάθεση για ταξίδια δε δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, με πάνω από το 1/4 (27%) των καταναλωτών να προγραμματίζουν τρία ή περισσότερα ταξίδια την ίδια περίοδο.

Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι οι ταξιδιώτες από την Αυστραλία θα είναι εκείνοι που θα δαπανήσουν τα περισσότερα όσον αφορά στα διεθνή ταξίδια τους επόμενους 12 μήνες, ενώ όσοι ταξιδεύουν με jet από τον Καναδά, τη Σαουδική Αραβία και τις Φιλιππίνες αναμένεται επίσης να ξοδέψουν περισσότερα από άλλους διεθνείς ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με τη YouGov, η ελκυστικότητα και η θετική εντύπωση της Σαουδικής Αραβίας ως προορισμού συνεχίζει να αυξάνεται, με τις υψηλότερες βαθμολογίες στις χώρες της περιοχής του Κόλπου, μαζί με την Ινδονησία, την Ινδία, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη.

Σχεδόν τα 2/3 των ερωτηθέντων (61%) δήλωσαν ότι προτιμούν ταξιδιωτικές μάρκες και προορισμούς που είναι πιο βιώσιμοι, ενώ σχεδόν οι μισοί (45%) δήλωσαν ότι θα ξοδέψουν τα χρήματα που κέρδισαν με κόπο μόνο σε εμπορικά σήματα που είναι κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνα.

Η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC ανέφερε: “Αυτή η παγκόσμια έρευνα δείχνει ότι τα διεθνή ταξίδια επιστρέφουν. Καθώς ξεκινάμε την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής στο Ριάντ, όπου συγκεντρώνονται παγκόσμιοι ηγέτες της τουριστικής βιομηχανίας και κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο, οι ταξιδιώτες ετοιμάζονται να εξερευνήσουν ξανά τον κόσμο. Τα αποτελέσματα αυτής της παγκόσμιας έρευνας δείχνουν επίσης την αυξανόμενη σημασία των βιώσιμων ταξιδιών μεταξύ των καταναλωτών”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024