Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνα: Οι 7 κορυφαίες χώρες που προτίμησαν την Ελλάδα το 2022 – Ποιοι προορισμοί ξεχώρισαν
Προορισμοί

Έρευνα: Οι 7 κορυφαίες χώρες που προτίμησαν την Ελλάδα το 2022 – Ποιοι προορισμοί ξεχώρισαν

Πως διαμορφώνεται το ενδιαφέρον ταξιδιωτικής ζήτησης για διαμονή σε 7 επιλεγμένους ελληνικούς προορισμούς για τον Νοέμβριο του 2022.

To 2022 οι ταξιδιώτες έχουν απορρίψει μερικώς τους παραδοσιακούς τρόπους προετοιμασίας των ταξιδιών τους και έχουν στραφεί προς τις εύκολες παροχές του διαδικτύου. Φαίνεται πως η έρευνα διαμονής και αεροπορικών γίνεται γρηγορότερα και αμεσότερα με την βοήθεια του internet.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ιδιαίτερη σημασία να το πως διαμορφώνεται το ενδιαφέρον ταξιδιωτικής ζήτησης για διαμονή σε 7 επιλεγμένους ελληνικούς προορισμούς για τον Νοέμβριο του 2022.

Μπορεί να έχει προ πολλού η high season των ελληνικών προορισμών, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους χρήστες του διαδικτύου να αναζητούν ταξίδια όχι μόνο για την εορταστική περίοδο αλλά και για το νέο έτος. Στους top προορισμούς αναζήτησης φέτος προστέθηκε ένας ακόμα, η Κέρκυρα.

Αθήνα

Τον Νοέμβριο του 2022 παρουσιάστηκε υψηλό ποσοστό διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στην Αθήνα, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στη Αθήνα για τον Νοέμβριο 2022 είναι οι ΗΠΑ και ακολουθούν με σημαντική διαφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Γερμανία και η Γαλλία. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν τη δωδεκάδα που είναι η Ιταλία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Ελβετία.

Θεσσαλονίκη

Τον Νοέμβριο του 2022 παρουσιάστηκε ιστορικό υψηλό διαδικτυακής ζήτησης και για διαμονή στη Θεσσαλονίκη, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο τα προηγούμενα έτη.  Η Θεσσαλονίκη για το 2022 είχε ρεκόρ αναζητήσεων για διαμονή τον Οκτώβριο του 2022.

Οι top χώρες προέλευσης των διαδικτυακών αναζητήσεων τον Νοέμβριο για διαμονή στη Θεσσαλονικη ήταν:

  1. Γερμανία
  2. Κύπρος
  3. Ισραήλ
  4. Ηνωμένο Βασίλειο
  5. Σερβία
  6. Βουλγαρία
  7. ΗΠΑ
  8. Ιταλία
  9. Βόρεια Μακεδονία
  10. Ρουμανία
Κέρκυρα

Η Κέρκυρα για το 2022 είχε ρεκόρ αναζητήσεων, με τον μήνα Ιούλιο να κορυφώνεται το διαδικτυακό ενδιαφέρον. Ο όγκος αναζητήσεων για τον Νοέμβριο του 2022 είναι υψηλότερος σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021 κατά 140% και με τον Νοέμβριο του 2019 κατά 60%.

Οι top χώρες που αναζήτησαν για διαμονή στην Κέρκυρα για τον μήνα Νοέμβριο είναι η Γερμανία με διαφορά και ακολουθούν στην πεντάδα το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Αυστρία και η Ιταλία. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν την δεκάδα που είναι η Πολωνία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Ρουμανία και η Ελβετία.

Σαντορίνη

Για τον Νοέμβριο του 2022 χαμηλώνει το ενδιαφέρον διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στη Σαντορίνη, με σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα παλαιότερα έτη. Συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021 αυξήθηκαν κατά  84% και σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019 αυξήθηκαν κατά 67%.

Οι top χώρες που αναζήτησαν για διαμονή στην Σαντορίνη για τον μήνα Νοέμβριο είναι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο με διαφορά και ακολουθούν στην πεντάδα η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν τη δεκάδα που είναι η Ισπανία, η Ολλανδία, η Ελβετία, η Πολωνία και η Ιρλανδία.

Μύκονος

Τον Νοέμβριο του 2022 έχει μειωθεί το ενδιαφέρον διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στην Μύκονο, αλλά παραμένει υψηλότερο σε σχέση με τα παλαιότερα έτη. Συγκεκριμένα, είναι αυξήθηκε κατά 108% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021 και κατά 69% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019.

Οι top χώρες που αναζήτησαν για διαμονή στην Σαντορίνη για τον μήνα Νοέμβριο είναι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο με διαφορά και ακολουθούν στην πεντάδα η Γερμανία, η Αυστραλία και η Γαλλία. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν τη δωδεκάδα που είναι η Ιταλία, η Ισπανία, ο Καναδάς, η Ελβετία, η Ολλανδία, το Ισραήλ και η Αυστρία.

Νάξος

Τον Νοέμβριο του 2022 το ενδιαφέρον διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στη Νάξο ήταν υψηλότερο σε σχέση με τα δεδομένα για Νοέμβριο των προηγούμενων ετών.

Οι top χώρες προέλευσης των διαδικτυακών αναζητήσεων για τον μήνα Νοέμβριο είναι η Γερμανία και οι ΗΠΑ με διαφορά και ακολουθούν στην πεντάδα το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Αυστρία. Σημαντικές είναι και οι αγορές-χώρες που συμπληρώνουν τη δεκάδα που είναι η Ιταλία, η Ελβετία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Πολωνία.

Ρόδος

Τον Νοέμβριο του 2022 μειώθηκε ο όγκος διαδικτυακής ζήτησης και για διαμονή στη Ρόδο, αλλά παραμένει υψηλότερος σε σχέση με τα παλαιότερα έτη για το μήνα.

Οι top χώρες προέλευσης των διαδικτυακών αναζητήσεων τον Νοέμβριο για διαμονή στη Ρόδο ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024