Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορές17 μεταξύ των 50 κορυφαίων ταξιδιωτικών brands δεν έχουν παρουσία στην κινητή τηλεφωνία
Έρευνα

17 μεταξύ των 50 κορυφαίων ταξιδιωτικών brands δεν έχουν παρουσία στην κινητή τηλεφωνία

Οι εφαρμογές στα κινητά των κορυφαίων ταξιδιωτικών διαφημιζόμενων εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο προσελκύουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Δεκαεπτά από τα 50 κορυφαία ταξιδιωτικά brands του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχουν παρουσία στην κινητή τηλεφωνία, πράγμα που σημαίνει πως δεν έχουν κάποια εφαρμογή αλλά ούτε κάποια ιστοσελίδα συγκεκριμένα για κινητό. Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα της ΙΑΒ για τις κορυφαίες ταξιδιωτικές εταιρείες βάσει των δαπανών τους για διαφήμιση και προώθηση. Από τις 50, οι 24 έχουν ιστοσελίδα φιλική για κινητό όπως η Trivago, ενώ δύο από τα brands έχουν ιστοσελίδες ειδικά σχεδιασμένες για tablets.

Οι μισές εταιρείες έχουν εφαρμογή για smartphone,  οι 25 για iOS και 22 για Android. Δεκαέξι εταιρείες έχουν τόσο ιστοσελίδα για κινητό όσο και εφαρμογή.

Το 56% αυτών των εφαρμογών είναι διαδραστικές και από τις 17 αεροπορικές εταιρείες μόνο οι τρεις προσφέρουν κρατήσεις εισιτηρίων από το κινητό: οι Easyjet, British Airways και Lufthansa.

“Με τους Βρετανούς καταναλωτές να διαθέτουν όλο και περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο με μέσο όρο 43 ώρες τον μήνα, είναι εντυπωσιακό ότι τόσο υψηλό ποσοστό των κορυφαίων διαφημιζόμενων ταξιδιωτικών εταιρειών στερούνται παρουσίας στο διαδίκτυο”, δήλωσε η επιφαλής της ΙΑΒ Alex Kozloff. “Οι λογαριασμοί κινητών είναι υπεύθυνοι για το 14% των συνολικών ψηφιακών δαπανών. Πρόκειται για ένα ποσοστό που δεν μπορεί να αγνοηθεί”.

Η έρευνα επίσης αποκάλυψε πως κατά την περίοδο της έρευνας, δηλαδή Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2013, περίπου 21 από τις παραπάνω 50 εταιρείες βελτίωσαν τη στρατηγική τους στην αναζήτηση της επωνυμίας τους από κινητό, ενώ τέσσερις επένδυσαν κιόλας στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024