Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςAirlineRatings.com: Η Qantas είναι η πιο ασφαλής αεροπορική εταιρεία του κόσμου
Αερομεταφορές

AirlineRatings.com: Η Qantas είναι η πιο ασφαλής αεροπορική εταιρεία του κόσμου

Το AirlineRatings.com δημοσίευσε επίσης και μια λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Αυτές είναι (με αλφαβητική σειρά) οι: Aer Lingus, Flybe, HK Express, Jetblue, Jetstar Australia, Jetstar Asia, Thomas Cook, Virgin America, Vueling και Westjet.

Το AirlineRatings.com, η παγκόσμια ιστοσελίδα αξιολογήσεων ασφάλειας και κριτικής προϊόντων, ανακοίνωσε τις 20 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες για το 2017, από τις συνολικά 425 που εξετάστηκαν. Στην κορυφή της λίστας για τέταρτη συνεχή χρονιά είναι η αυστραλέζικη Qantas, η οποία κατέχει ένα εκπληκτικό ρεκόρ κανενός θανάτου στην ιστορία της.

Οι 20 κορυφαίες εταιρείες (με αλφαβητική σειρά) είναι οι εξής: Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, British Airways, Cathay Pacific Airways, Delta Air Lines, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, Japan Airlines, KLM, Lufthansa, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, United Airlines, Virgin Atlantic και Virgin Australia.

Απαντώντας στα αιτήματα των χρηστών του, το AirlineRatings.com δημοσίευσε επίσης και μια λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Αυτές είναι (και πάλι με αλφαβητική σειρά) οι: Aer Lingus, Flybe, HK Express, Jetblue, Jetstar Australia, Jetstar Asia, Thomas Cook, Virgin America, Vueling και Westjet.

Στην τελική του απόφαση και κατάταξη, το AirlineRatings.com λαμβάνει υπόψιν διάφορους παράγοντες, όπως τους ελέγχους από κυβερνητικά στελέχη της αεροπορίας και σημαντικές ενώσεις, κυβερνητικούς ελέγχους, γεγονότα πτώσεων ή σημαντικών προβλημάτων των εταιρειών, κερδοφορία και, τέλος, την ηλικία του στόλου.

Η συντακτική ομάδα του AirlineRating.com, εξέτασε ακόμη το ιστορικό του κάθε στόλου, καθώς και τις προσπάθειες της εκάστοτε εταιρείας για την ένταξη νέων τεχνολογιών ασφαλείας, για να καταλήξει έτσι στις 20 κορυφαίες.

Σύμφωνα με τον συντάκτη Geoffrey Thomas, “οι 20 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στον τομέα της ασφάλειας, της λειτουργικής αρτιότητας και της παρουσίασης περισσότερων εξελιγμένων αεροσκαφών, όπως τα A350, 787 και 777X. Αν και αυτές οι αεροπορικές εταιρείες ηγούνται συνεχώς στον τομέα της ασφάλειας, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι η Qantas θα παραμένει ο ηγέτης στη βελτίωση της ασφάλειας, καθώς και της λειτουργικής αρτιότητας.

Σε αυτά τα 96 χρόνια της ιστορίας της, η Qantas έχει συγκεντρώσει ένα εκπληκτικό ρεκόρ σε πρωτιές στον τομέα της ασφάλειας και των λειτουργιών και γίνεται αποδεκτή ως η πιο έμπειρη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο. Η Qantas είναι η ηγέτιδα αεροπορική εταιρεία σχεδόν σε κάθε σημαντική εξέλιξη στον τομέα της ασφάλειας κατά τα τελευταία 60 χρόνια”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024