Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑκριβότερες κατά 15% οι ξενοδοχειακές τιμές της Αθήνας σε σχέση με πέρυσι
Ξενοδοχειακές τιμές

Ακριβότερες κατά 15% οι ξενοδοχειακές τιμές της Αθήνας σε σχέση με πέρυσι

Υψηλότερες κατά 15% οι ξενοδοχειακές τιμές στην Αθήνα σε ετήσια βάση – 20% χαμηλότερες συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr (trivago Hotel Price Index -tHPI) για το Νοέμβριο του 2015.

Οι αλλαγές στη διακύμανση των ξενοδοχειακών τιμών, τόσο διεθνών, όσο και εθνικών προορισμών είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και παρουσιάζονται μέσα από τη σχετική μηνιαία έρευνα που πραγματοποίησε η trivago. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για το μήνα Νοέμβριο 2015, για διεθνείς, αλλά και εθνικούς προορισμούς.

Υψηλότερες κατά 15% οι ξενοδοχειακές τιμές στην Αθήνα σε ετήσια βάση – 20% χαμηλότερες συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα
Σημαντική φαίνεται να είναι η αύξηση των ξενοδοχειακών τιμών της Αθήνας για το μήνα Νοέμβριο συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους, η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 15%. Παρόλα αυτά, οι ξενοδοχειακές τιμές στην Αθήνα έχουν υποστεί μια μείωση της τάξεως του 20% σε μηνιαία βάση, με τη μέση τιμή τελικά να διαμορφώνεται στα 91 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Η μέση αυτή τιμή είναι αρκετά χαμηλή ώστε να διατηρηθεί η Αθήνα μεταξύ των οικονομικότερων ευρωπαϊκών πρωτευουσών και για το Νοέμβριο. Σε διεθνές επίπεδο, οι μεγαλύτερες αλλαγές φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν στη Ρώμη, στο Μονακό, στη Μαδρίτη και στην Κωνσταντινούπολη. Πιο συγκεκριμένα, σε όλους αυτούς τους προορισμούς πραγματοποιήθηκαν μειώσεις σε μηνιαία βάση που ξεκινούν από το 20 και φθάνουν μέχρι το 30%.

Πιο αναλυτικά οι σημαντικότερες αλλαγές στα επίπεδα τιμών των ξενοδοχείων παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται ενδεικτικά οι μέσες τιμές για 15 από τις 50 ευρωπαϊκές πόλεις που εξετάστηκαν:

Μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών ελληνικών προορισμών
Με τη μέση ξενοδοχειακή τιμή στην Ελλάδα να αγγίζει για το μήνα Νοέμβριο τα 97 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αρκετά χαμηλότερα από τα 121 ευρώ που είναι η αντίστοιχη τιμή για την Ιταλία, η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας σε επίπεδο τιμών βρίσκεται και αυτό το μήνα στο προσκήνιο.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι κυριότερες μεταβολές στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών για το μήνα Νοέμβριο:


*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

THPI November 2015 GR Prices

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024