Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileAmadeus: Παρουσίαση της έρευνας “Show me the Value” στα μέλη της Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α.

Amadeus: Παρουσίαση της έρευνας “Show me the Value” στα μέλη της Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α.

Στην ετήσια γενική συνέλευση, που πραγματοποίησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την Τετάρτη 2 Απριλίου 2008 η Πανελλήνια Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων και Αερομεταφορών (Π.Ε.Τ.Α.Γ.Α.), συμμετείχε η Amadeus. Πριν την έναρξητης […]

Στην ετήσια γενική συνέλευση, που πραγματοποίησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την Τετάρτη 2 Απριλίου 2008 η Πανελλήνια Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων και Αερομεταφορών (Π.Ε.Τ.Α.Γ.Α.), συμμετείχε η Amadeus. Πριν την έναρξη<...>της Γενικής Συνέλευσης οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι ταξιδιωτικών γραφείων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ. Γιώργο Μπαλιούσκα, Εμπορικό Διευθυντή της Amadeus Hellas, για τα αποτελέσματα της μελέτης που εκπόνησε η διεθνής εταιρία συμβούλων Hermes Management Consulting, για λογαριασμό της Amadeus.

Στόχος της έρευνας υπήρξε η ανάλυση της διάρθρωσης του λειτουργικού κόστους των ταξιδιωτικών γραφείων και των tour operators στην Ελλάδα, προκειμένου να προσδιοριστούν τα σημεία βελτίωσης και οι αναξιοποίητες ευκαιρίες ανάπτυξης της κερδοφορίας τους.

Η Hermes Management Consulting ανέλυσε τις επιχειρηματικές διαδικασίες και την κερδοφορία συνολικά εννέα αντιπροσωπευτικών tour operators, καθώς και ταξιδιωτικών γραφείων που εξειδικεύονται στο επιχειρηματικό ταξίδι. Τα ταξιδιωτικά γραφεία που συμμετείχαν στην έρευνα επιλέχθηκαν με βάση το μέγεθος, την τοποθεσία και το βαθμό αυτοματοποίησης των εργασιών τους, αποτελώντας ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της αγοράς. Κάθε δραστηριότητα της επιχειρηματικής διαδικασίας αντιστοιχήθηκε σε ένα κόστος ούτως ώστε να είναι ξεκάθαρες οι πιθανές δυνατότητες βελτίωσης.

Κάποια από τα βασικά στοιχεία που ανέδειξε η έρευνα σε σχέση με τις συνολικές δαπάνες, που πραγματοποιούν τα ταξιδιωτικά γραφεία π.χ. σε προσωπικό, υποδομή, επικοινωνίες, back-office, κλπ., αντανακλούν τα ιδιαίτερα υψηλά διοικητικά έξοδα, τα σημαντικά κόστη διεκπεραίωσης μίας κράτησης, καθώς και τις αδυναμίες αυτοματοποίησης και ολοκλήρωσης των back και mid-office διαδικασιών. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι κατά μέσο όρο τα διοικητικά έξοδα καταλαμβάνουν το 18,1% του συνολικού κόστους σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν αντίγραφο της μελέτης, η οποία διατίθεται και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα: http://www.amadeus.com/showmethevalue_gr/showmethevalue_gr.html.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024