Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςAmex Trendex Data: Τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς αναπολούν τα ταξίδια
Έρευνα

Amex Trendex Data: Τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς αναπολούν τα ταξίδια

Αφού πέρασαν περισσότερο χρόνο στο σπίτι τους οι Αμερικανοί πολίτες, τους τελευταίους μήνες, θεωρούν ότι είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν με τα μέλη της οικογένειας τους (67%) παρά μόνοι τους (10%) μόλις αρθούν οι περιορισμοί.

Η έλλειψη του ταξιδιού συνεχίζει να προκαλεί συναισθηματικό φόρτο στους Αμερικανούς πολίτες σύμφωνα με τη νέα έρευνα για τις ταξιδιωτικές τάσεις της American Express, Amex Trendex. Τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες (78%) είπαν ότι το ταξίδι είναι μια από τις κορυφαίες δραστηριότητες που χάνουν περισσότερο τώρα, και σχεδόν οι μισοί (48%) πιστεύουν ότι το γεγονός ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν τους κάνει να νιώθουν άγχος. 
 
Παρά τον αντίκτυπο που έχει η έλλειψη του ταξιδιού στην υγεία και την ευεξία των πολιτών, οι κάτοικοι των ΗΠΑ παραμένουν διστακτικοί να ταξιδεύουν για τις επερχόμενες διακοπές:
  • Μόνο το 10% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να ταξιδέψει για την Ημέρα της Εργασίας
  • 1 στους 5 (20%) σχεδιάζει να ταξιδέψει για την ημέρα των ευχαριστιών
Όσον αφορά στον προγραμματισμό ταξιδιών στο μέλλον, η Amex Trendex αποκάλυψε τα ακόλουθα:
  • Τα ομαδικά ταξίδια θα προτιμηθούν έναντι των ατομικών ταξιδιών: Αφού παιρνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι μαζί με τις οικογένειες τους, τους τελευταίους μήνες, οι Αμερικανοί είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν με τα μέλη των οικογενειών τους (67%) από ότι μόνοι τους (10%) μόλις αρθούν οι περιορισμοί.
  • Οι υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας παραμένουν στο μυαλό τους: 4 στους 5 καταναλωτές (77%) προτιμούν να κάνουν κράτηση online μόνοι τους, αλλά θα ήθελαν να έχουν και ένα πραγματικό άτομο διαθέσιμο για βοήθεια, ενώ 6 στους 10 ερωτηθέντες (61%) είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για ένα αεροπλάνο ή τρένο που θα έχει γεμάτη μόνο θέση παρά θέση.
  • Στην ευελιξία και την καθαριότητα δίνουν περισσότερη αξία: Η αυξημένη ευελιξία για επιστροφές χρημάτων / αλλαγές ταξιδιού είναι πιο σημαντική κατά την κράτηση ταξιδιού στο μέλλον (25%) ακολουθούμενη από υψηλα πρότυπα καθαριότητας (19%)
  • Οι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται για ταξιδιωτικά προγράμματα παρατεταμένης διαμονής: Πάνω από τους μισούς (57%) των Αμερικανών καταναλωτών θα ήταν πρόθυμοι να ταξιδέψουν και να ζήσουν κάπου αλλού για τρεις μήνες, εάν δοθούν οικονομικά κίνητρα και υγεία, και το 50% συμφωνούν ότι θα ήταν πρόθυμοι να το πράξουν ακόμα και για έναν χρόνο.
Τελειώνοντας, η έρευνα αποκάλυψε ότι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής συνεχίζουν να κυριαρχούν (7/06/2020 – 8/02/2020 έναντι 7/08/2019 – 8/04/2019).
  • Τα δύο τρίτα των κρατήσεων ξενοδοχείων (62%) πραγματοποιήθηκαν για ταξίδια λιγότερο από 14 ημέρες (σε σύγκριση με το 48% πέρυσι)
  • Περισσότερες από τέσσερις στις πέντε κρατήσεις αεροπορικών και εσωτερικών αεροπορικών εισιτηρίων πραγματοποιούνται εντός 30 ημερών (85% και 84% αντίστοιχα).
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024