Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορές'Βουτιά' των αεροπορικών κρατήσεων από τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία
Αερομεταφορές

'Βουτιά' των αεροπορικών κρατήσεων από τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία

Στοιχεία από την ισπανική ForwardKeys δείχνουν ότι οι κρατήσεις παρουσιάζουν πτώση 45% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι (28 Ιουνίου-7 Ιουλίου). Η πτώση στις κρατήσεις από Γερμανία την περίοδο αυτή ανέρχεται σε 49%. Οι κρατήσεις από τις ΗΠΑ είναι μειωμένες κατά 56%, από τη Βρετανία κατά 51%, από την Ιταλία κατά 51% και από τη Γαλλία κατά 23%.

Οι αεροπορικές κρατήσεις προς την Ελλάδα έπεσαν απότομα λόγω των τελευταίων εξελίξεων στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.

Νέα στοιχεία από την ισπανική ForwardKeys, η οποία παρακολουθεί τα μελλοντικά τουριστικά μοτίβα αναλύοντας 14 εκατ. συναλλαγές κρατήσεων καθημερινά, δείχνουν ότι οι κρατήσεις παρουσιάζουν πτώση 45% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι (28 Ιουνίου-7 Ιουλίου).

Η πρώτη μεγάλη ‘βουτιά’ στις κρατήσεις καταγράφηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου -την ημέρα που ανακοινώθηκε το κλείσιμο των τραπεζών- και η μείωση συνεχίστηκε την επόμενη εβδομάδα.

Ο Olivier Jager, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ForwardKeys, λέει: “Αυτό που βλέπουμε είναι μία δραμνατική πτώση στις κρατήσεις ‘τελευταίας στιγμής’, ειδικά από τη Γερμανία. Οι Γάλλοι μένουν επίσης μακριά από τη χώρα, αλλά με μικρότερη ένταση. Το γεγονός αυτό είναι σημαντικό, γιατί η Ελλάδα είναι αγαπημένος τουρισικός προορισμός τόσο για τους Γερμανούς όσο και για τους Γάλλους και σε αυτή τη χρονική στιγμή η Ελλάδα χρειάζεται τον τουρισμό περισσότερο από ποτέ.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι Κινέζοι συνεχίζουν να κάνουν κρατήσεις, διότι, τυπικά τουλάχιστον, θεωρούν ότι η κρίση ρευστότητας αγγίζει μόνο τους Έλληνες”.

Η πτώση στις κρατήσεις από Γερμανία την περίοδο αυτή ανέρχεται σε 49%. Οι κρατήσεις από τις ΗΠΑ είναι μειωμένες κατά 56%, από τη Βρετανία κατά 51%, από την Ιταλία κατά 51% και από τη Γαλλία κατά 23%.

Παρόλη την οικονομική κρίση, μέχρι σήμερα οι τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα εμφανίζουν άνοδο 7,6% σε σχέση με πέρυσι. Πολλοί τουρίστες προχωρούν σε κρατήσεις των πτήσεών τους περίπου 3 μήνες νωρίτερα. Αλλά η τελευταία ανάλυση της ForwardKeys δείχνει ότι οι τουρίστες αρίζουν να φοβούνται για επιδείνωση της κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο Olivier Jager αναφέρει: “Η πλειοψηφία των παραθεριστών έχει ήδη κλέισει τις διακοπές του, κάτι που είναι από μόνο τους καθυσηχαστικό για την ελληνικη΄τουριστική βιομηχανία. Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι ότι η ανοδική τάση που είχε εμφανίσει η χώρα, τώρα έχει αντιστραφεί απότομα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024