Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑναγκαία και επείγουσα η θωράκιση των επιχειρήσεων που ζουν από τον τουρισμό
Συνάντηση Ε.Ξ.Α.-Α. και Π.Ο.Ε.Σ.Ε.

Αναγκαία και επείγουσα η θωράκιση των επιχειρήσεων που ζουν από τον τουρισμό

“Η κρίση που ήδη πλήττει τις τουριστικές επιχειρήσεις -σε πανελλαδικό επίπεδο- και αναμένεται να κλιμακωθεί εντός του 2009 και του 2010, έχει βαθύτερες ρίζες, ιδιαίτερες διαστάσεις και δεν αποτελεί επομένως, […]

“Η κρίση που ήδη πλήττει τις τουριστικές επιχειρήσεις -σε πανελλαδικό επίπεδο- και αναμένεται να κλιμακωθεί<...> εντός του 2009 και του 2010, έχει βαθύτερες ρίζες, ιδιαίτερες διαστάσεις και δεν αποτελεί επομένως, ένα απλό συγκυριακό γεγονός ή ένα τοπικό πρόβλημα. Aρα, δεν πρέπει να αντιμετωπισθεί ως τέτοιο. Τα «14 μέτρα για τον Τουρισμό», που ο τουριστικός κόσμος αναμένει με αγωνία να θεσμοθετηθούν και να υλοποιηθούν κρίνονται ως απολύτως επείγοντα και αναγκαία για την άμεση θωράκιση όλων των επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Ωστόσο, το πλέον σημαντικό, είναι τα μέτρα αυτά να μην αντιμετωπιστούν σαν μια οριστική λύση, αλλά σαν μια πρώτη προσπάθεια ενίσχυσης του κλάδου του τουρισμού με την προοπτική να εφαρμοστούν και νέα μέτρα σε βάθος χρόνου, ώστε να μην κινδυνέψει η βιωσιμότητά των επιχειρήσεων που άμεσα ή έμμεσα ζουν από τον τουρισμό”.

Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε από τη συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων δύο φορέων με διαφορετικό αντικείμενο (των ξενοδόχων της Αθήνας – Αττικής (ΕΞΑ-Α) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων / ΠΟΕΣΕ), κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησής τους. Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων ανταλλάσσοντας και αναλύοντας τα μηνύματα που λαμβάνουν τόσο απ’ την αγορά (ζήτηση) όσο και από τη “βάση” τους (δηλαδή από τις επιχειρήσεις που εκπροσωπούν) κατέληξαν πως μόνη διέξοδος στη “σκοτεινή” και χωρίς σημάδια ανάκαμψης εποχή που διανύει ο κλάδος, αποτελεί κατ’αρχήν η άμεση θεσμοθέτηση και εφαρμογή, με αποφασιστικότητα και χωρίς υπαναχωρήσεις, των “14 μέτρων υπέρ του Τουρισμού” που απεφάσισε η κυβερνητική επιτροπή την 18/12/2008 και εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και η εφαρμογή μιας σταθερά διαχρονικής τουριστικής πολιτικής ανεξάρτητης προσώπων και κομμάτων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024