Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνοδική εμφανίζεται η τουριστική κίνηση την περίοδο του Πάσχα
Τάσεις

Ανοδική εμφανίζεται η τουριστική κίνηση την περίοδο του Πάσχα

Οι Έλληνες φαίνεται ότι θα προτιμήσουν για διακοπές του Πάσχα τους ορεινούς προορισμούς. Ναύπακτος, Εύβοια, Στερεά Ελλάδα παίρνουν τα ηνία από τους υπόλοιπους προορισμούς, με τις πληρότητες αυτών να κινούνται περίπου στο 80%.

Θετικά είναι τα μηνύματα τουριστικοί πράκτορες για την τουριστική κίνηση της χώρας, την περίοδο του Πάσχα, σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες.

Παρά την πρώιμη έλευση του Πάσχα και τις χαμηλές θερμοκρασίες, οι αφίξεις τουριστών κινήθηκαν ανοδικά αυτή την περίοδο, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, διευθύνων σύμβουλος της Passepartout tours – cruises και μέλος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών Πρακτόρων (HATTA).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε από τα μέλη του HATTA, ο κ. Κελαϊδίτης ανάφερε ότι οι αφίξεις σε πανελλαδικό επίπεδο κατά μέσο όρο “τρέχουν” με άνοδο 10%. Στην Αθήνα, εκτίμησε ότι η άνοδος είναι λίγο μεγαλύτερη. Σε ό,τι αφορά στην εγχώρια τουριστική κίνηση, εκτιμάται ότι αυτή θα κινηθεί στα περυσινά επίπεδα με τάσεις ανοδικές. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι Έλληνες φαίνεται ότι θα προτιμήσουν για διακοπές του Πάσχα τους ορεινούς προορισμούς. Ναύπακτος, Εύβοια, Στερεά Ελλάδα παίρνουν τα ηνία από τους υπόλοιπους προορισμούς, με τις πληρότητες αυτών να κινούνται περίπου στο 80%. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται και οι πληρότητες για την Καλαμάτα και τη νότιο Πελοπόννησο. Οι νησιωτικοί προορισμοί, πάντως, δε θα αγγίξουν τις πληρότητες του παρελθόντος, λόγω των όχι ιδιαίτερα καλών καιρικών συνθηκών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024