Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑσταμάτητοι οι Ασιάτες τουρίστες, αύξηση 6% στα διεθνή τους ταξίδια το 8μηνο 2019
Τάσεις

Ασταμάτητοι οι Ασιάτες τουρίστες, αύξηση 6% στα διεθνή τους ταξίδια το 8μηνο 2019

Η Ασία ανακηρύσσεται ο μεγαλύτερος παράγοντας ανάπτυξης στην παγκόσμια αγορά τουρισμού. Οι Ασιάτες ξόδεψαν 1.570 ευρώ ανά ταξίδι στο εξωτερικό κατά το α' 8μηνο του 2019, πολύ παραπάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο (1.280 ευρώ).

Τα ταξίδια στο εξωτερικό από την Ασία συνεχίζουν να αυξάνονται. Μετά την άνοδο κατά 7% το 2018, αυξήθηκαν επιπλέον 6% το α’ 8μηνο του 2019, κάτι που οφείλεται και στα διεθνή ταξίδια εντος Ασία, ένας σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης. Και παρά την προβλεπόμενη μείωση της ετήσιας αύξησης, οι προοπτικές για το 2020 παραμένουν ικανοποιητικές. Αυτά τα σημαντικότερα ευρήματα της πρώτης ανάλυσης τάσεων του World Travel Monitor, που θα παρουσιαστεί από την IPK International στη φετινή ITB Asia (16-18 Οκτωβρίου) στη Σιγκαπούρη.

Η αύξηση της ασιατικής αγοράς εξερχόμενου τουρισμού υπερβαίνει τον παγκόσμιο μέσο όρο
Σύμφωνα με το World Travel Monitor, από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2019 τα ταξίδια από την Ασία προς το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 6%, ανακηρύσσοντας την Ασία τον μεγαλύτερο παράγοντα ανάπτυξης στην παγκόσμια αγορά τουρισμού. “Η αύξηση της ασιατικής αγοράς εξερχόμενου τουρισμού συνεχίζει να υπερβαίνει τον παγκόσμιο μέσο όρο, ο οποίος κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους ήταν μόνο 4%”, δήλωσε η Julia Muhlberger, σύμβουλος μάρκετινγκ της IPK International στην ITB Asia 2019.

Μια πιο προσεκτική εξέταση των τελευταίων στοιχείων δείχνει μια περαιτέρω ανοδική τάση στις μετακινήσεις προς προορισμούς εντός της ασιατικής ηπείρου. Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019, για πρώτη φορά τα διεθνή ταξίδια εντός Ασίας αντιπροσώπευαν σχεδόν το 80% της αγοράς. Κατά την ίδια περίοδο, οι ευρωπαϊκές χώρες σημείωσαν μικρή αύξηση στους ταξιδιώτες από την Ασία. Με 15%, κατέλαβαν ένα καλό μερίδιο της αγοράς. Αντίθετα, η δημοτικότητα της Αμερικής στους Ασιάτες ταξιδιώτες έπεσε για τρίτη χρονιά, με τις ΗΠΑ να αντιπροσωπεύουν σήμερα μόνο το 8% της αγοράς.

Ανά ταξίδι, οι Ασιάτες ταξιδιώτες ξοδεύουν πολύ περισσότερο από άλλες εθνικότητες, παρά τις μικρότερες διαμονές που πραγματοποιούν. Σύμφωνα με το World Travel Monitor, οι Ασιάτες μένουν κατά μέσο όρο 5,9 νύχτες στα διεθνή τους ταξίδια. Πρόκειται για μια μικρή αύξηση σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο (5,6 διανυκτερεύσεις). Ωστόσο, ο αριθμός ήταν πολύ χαμηλότερος από τον παγκόσμιο μέσο όρο (οκτώ διανυκτερεύσεις). Παρ’όλα αυτά, τα 1.570 ευρώ ανά ταξίδι που ξόδεψαν οι Ασιάτες στο εξωτερικό κατά το α’ 8μηνο του 2019 ξεπέρασαν σημαντικά τον παγκόσμιο μέσο όρο (1.280 ευρώ).

Εκτίναξη των ταξιδιών city break, ανάκαμψη των περιηγητικών εκδρομών
Μεταξύ των Ασιατών τουριστών, τα city break ταξίδια παραμένουν κατά πολύ η πιο δημοφιλής μορφή εξερχόμενου τουρισμού. κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση όπως και το προηγούμενο έτος, και το διάστημα Ιαν.-Αύγ. 2019 αυξήθηκαν κατά 9%, καταλαμβάνοντας το 35% της αγοράς. Μετά από πτώση πέρυσι, τα περιηγητικά ταξίδια επανέρχονται. Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά διακοπών στην Ασία αυξήθηκε ελαφρά κατά 3% και αντιπροσωπεύει μερίδιο αγοράς 24%. Οι παραλιακές διακοπές συνέχισαν την ανοδική πορεία του προηγούμενου έτους, με άνοδο κατά 6% και κατέχοντας το 21% της αγοράς.

Άνοδος και για την αγορά MICE
Η αναπτυσσόμενη οικονομία της Ασίας έχει θετικό αντίκτυπο και στην αγορά επαγγελματικών ταξιδιών. Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2019, το 17% των Ασιατών που ταξίδεψαν στο εξωτερικό ήταν για επιχειρηματικούς λόγους / ταξίδια MICE, που, σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, εμφανίζουν αύξηση άνω του μέσου όρου, κατά 8%.

Ο ρόλος των ταξιδιωτικών γραφείων παραμένει σημαντικός
Ενώ οι Ασιάτες συνεχίζουν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο Διαδίκτυο για πληροφορίες και κρατήσεις, σχεδόν το 50% των ταξιδιωτών αυτών αποδίδουν μεγάλη σημασία στις προσωπικές συμβουλές που προσφέρουν τα ταξιδιωτικά γραφεία. Επιπλέον, χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο τη συγκεκριμένή υπηρεσία σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο. Το World Travel Monitor δείχνει ότι κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019 το 85% των Ασιατών ταξιδιωτών εκτός Ασίας έκαναν κρατήσεις από το Internet – αλλά και ένα 40% μέσω ταξιδιωτικών γραφείων.

Συγκρατημένη ανάπτυξη αναμένεται το 2020
Σύμφωνα με την IPK International, το 2020 τα διεθνή ταξίδια από τους Ασιάτες θα αυξηθούν κατά 5%, ξεπερνώντας την προβλεπόμενη παγκόσμια τάση. Στο πλαίσιο των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων, οι εμπειρογνώμονες αναμένουν ελαφρώς χαμηλότερα ποσοστά ανάπτυξης για το επόμενο έτος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024