Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΑυξημένο ενδιαφέρον για ηλεκτρικά ποδήλατα, γκρουπ για γυναίκες και οικογενειακά ταξίδια
Τάσεις

Αυξημένο ενδιαφέρον για ηλεκτρικά ποδήλατα, γκρουπ για γυναίκες και οικογενειακά ταξίδια

Το 2020 εξελίσσεται ως εξαιρετικό έτος για τη χρήση ηλεκτρονικών ποδηλάτων σε ποδηλατικές περιηγήσεις, με την τεχνολογία να αποτελεί βασικό συστατικό των διακοπών υπαίθρου και ένα "παιχνίδι" για τους ποδηλάτες όλων των ικανοτήτων, των επιπέδων γυμναστικής και των ηλικιών.

Με την έναρξη του νέου έτους και της νέας δεκαετίας, η VBT Bicycling Vacations, εταιρεία που δραστηριοποιείται στις διακοπές υπαίθρου από το 1971, εντοπίζει τρεις ταξιδιωτικές τάσεις για το 2020, με βάση τις πληροφορίες που λαμβάνει από τις κρατήσεις των πελατών της το 2019.

  • Τα ηλεκτρονικά ποδήλατα ειναι δημοφιλή αυτήν τη στιγμή. Το 2020 εξελίσσεται ως εξαιρετικό έτος για τη χρήση ηλεκτρονικών ποδηλάτων σε ποδηλατικές περιηγήσεις, με την τεχνολογία να αποτελεί βασικό συστατικό των διακοπών υπαίθρου και ένα “παιχνίδι” για τους ποδηλάτες όλων των ικανοτήτων, των επιπέδων γυμναστικής και των ηλικιών. Κατά το 2019, η VBT παρατήρησε αύξηση κατά 55% στους πελάτες της που επέλεγαν ηλεκτρονικά ποδήλατα από οποιοδήποτε άλλο είδος, με το 22% των ανδρών και το 32% των γυναικών να επιλέγουν αυτόν τον τρόπο μεταφοράς. Σήμερα, η εταιρεία προσφέρει δωρεάν ηλεκτρονικά ποδήλατα σε περισσότερα από 50 ποδηλατικές διαδρομές σε όλο τον κόσμο. Τα δημοφιλή δρομολόγια με ηλεκτρονικά ποδήλατα το 2019 περιελάμβαναν την Ισπανία (Ανδαλουσία, Κόρδοβα και Γρανάδα), τη Σκανδιναβία (Δανία και Σουηδία), την Πορτογαλία (Λισαβόνα, Εβόρα και Αλγκάρβε), την Ιταλία (νότια Τοσκάνης και νησί Giglio) και την Κροατία (Δαλματικά νησιά).
  • Περισσότερες γυναίκες πλέον ταξιδεύουν σε παρέες. Η VBT Bicycling Holidays είχε σχεδόν 100% αύξηση σε ετήσια βάση στα γυναικεία γκρουπ, αντανακλώντας μια τάση που είναι φανερή σε ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία, καθώς ολοένα και περισσότερες γυναίκες προτιμούν τη γυναικεία συντροφικότητα σε ένα ταξίδι, βάσει μιας αίσθησης ενδυνάμωσης, σύνδεσης και ελευθερίας να βιώσουν νέα πράγματα.
  • Τα ταξίδια πολλών γενεών μαζί θα γίνουν ακόμη πιο δημοφιλή. Το 2020 θα είναι καλή χρονιά για τους παππούδες και τις γιαγιάδες που θα κάνουν ταξίδια μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, καθώς η τάση των ταξιδιών αυτών συνεχίζει να αυξάνεται. Η VBT παρατήρησε αύξηση 8% στη γενιά των “baby boomers” (που γεννήθηκαν μεταξύ 1946 και 1964), οι οποίοι ταξίδευαν με τις οικογένειές τους το 2019 και αναμένει ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί, καθώς οι ώριμοι ηλικιακά ταξιδιώτες παραμένουν υγιέστεροι, σε καλή φυσική κατάσταση, πιο περιπετειώδης και επιθυμούν να μένουν νεότεροι και πιο δραστήριοι από ποτέ. Τα κορυφαία δρομολόγια για οικογενειακές διακοπές περιλαμβάνουν την Κροατία (Δαλματικά νησιά), την Ιταλία (νότια Τοσκάνη και τα παράκτια χωριά της, ακτή της Απουλίας, Κοιλάδα των Δολομιτών και νησί Giglio) τη Σλοβενία, την Αυστρία (κοιλάδες των Άλπεων), τη Δανία και τη Σουηδία, την Τσεχία, τη Γερμανία (Κοιλάδα Český Krumlov και Wachau) και την Ιρλανδία (Galway και Ακτή Connemara).
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024