Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςEconomist: Τελ Αβίβ, η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για το 2021
Έρευνα

Economist: Τελ Αβίβ, η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για το 2021

Το Παρίσι και η Σιγκαπούρη μοιράζονται τη δεύτερη θέση και ακολουθούν η Ζυρίχη και το Χονγκ Κονγκ. Η Δαμασκός είναι η φθηνότερη πόλη στον κόσμο.

Σύμφωνα με ετήσια έρευνα του Economist (Worldwide Cost of Living Survey) τα αποτελέσματα της οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το Τελ Αβίβ είναι η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για διαβίωση, καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός έχει ωθήσει τα κόστη διαβίωσης στα ύψη παγκοσμίως,

Η ισραηλινή πόλη ξεπέρασε σε ακρίβεια το Παρίσι και τη Σιγκαπούρη και ανέβηκε πέντε θέσεις και έφτασε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του Economist για πρώτη φορά. Το Τελ Αβίβ βρίσκεται στην κορυφή, λόγω του ισχυρού εθνικού νομίσματος του Ισραήλ (σεκέλ) έναντι του δολαρίου, καθώς και λόγω της αύξησης των τιμών στις μεταφορές και στα είδη μαναβικής. Η ιρανική πρωτεύουσα ανήλθε από την 79η θέση στην 29η, καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις ώθησαν τις τιμές και προκάλεσαν ελλείψεις.

Το Παρίσι και η Σιγκαπούρη μοιράζονται τη δεύτερη θέση και ακολουθούν η Ζυρίχη και το Χονγκ Κονγκ. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην έκτη θέση και η Γενεύη στην έβδομη.

Συμπληρώνοντας την πρώτη δεκάδα η Κοπεγχάγη βρίσκεται στην όγδοη θέση, το Λος Άντζελες στην ένατη και η Οσάκα της Ιαπωνίας στη δέκατη.

Τον περασμένο χρόνο, την πρώτη θέση στην κατάταξη μοιράζονταν το Παρίσι, η Ζυρίχη και το Χονγκ Κονγκ.

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Κόστους Διαβίωσης συντάσσεται συγκρίνοντας τιμές σε αμερικανικά δολάρια για αγαθά και υπηρεσίες μεταξύ 173 πόλεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024