Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΕκτιμάται μεγάλη αύξηση στον ιατρικό τουρισμό διεθνώς
Ιατρικός τουρισμός

Εκτιμάται μεγάλη αύξηση στον ιατρικό τουρισμό διεθνώς

Στην έρευνά του για το 2016, το Medical Tourism Index, δημοσίευσε λίστα με τους 41 κορυφαίους προορισμούς, για όσους ψάχνουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης. Σε αυτήν την έρευνα, διαφαίνεται το κοινό μοτίβο της παγκόσμιας ανάπτυξης, ότι δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται σε ότι αφορά στις μετοχές της αγοράς της ταξιδιωτικής υγειονομικής περίθαλψης.

Σε έρευνα που διεξήχθη από την VISA και την Oxford Economics, η βιομηχανία του ιατρικού τουρισμού εκτιμήθηκε ότι είχε έσοδα ύψους 439 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αύξηση περισσότερη από 25% να διαφαίνεται χρόνο με τον χρόνο μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, καθώς ένα εκτιμώμενο τρία με τέσσερα τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού θα ταξιδέψει ανά τον κόσμο αναλογιζόμενο την υγειονομική περίθαλψη του.
 
Για χρόνια, ο ιατρικός τουρισμός έδειχνε να είναι υποτιμημένος, ώσπου η έρευνα της VISA έδειξε σημάδια αύξησης και η ιατρική τουριστική αγορά θα μπορούσε να πετάξει στα ύψη, φτάνοντας το αστρονομικό ποσό των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2025.
 
Το Medical Tourism Index (MTI) είναι ένας παγκόσμιος μετρητής που φανερώνει την απήχηση διάφορων περιοχών ως μέρη με ιατρικό τουρισμό. Στην έρευνά του για το 2016, το Medical Tourism Index, (MTI) ο παγκόσμιος μετρητής των περιοχών με ιατρικό τουρισμό, έφτιαξε λίστα με τους 41 κορυφαίους προορισμούς, για όσους ψάχνουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης. 
 
Σε αυτήν την έρευνα, διαφαίνεται το κοινό μοτίβο της παγκόσμιας ανάπτυξης, ότι δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται σε ότι αφορά στις μετοχές της αγοράς της ταξιδιωτικής υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα συνεχίζουν να διαπρέπουν. Σημαντική είναι επίσης η απουσία της Ελλάδας από την λίστα αυτή σε αντίθεση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ρωσία και άλλες. Τόσο τα ευρήματα της VISA, όσο και του Medical Tourism Index, αναμένουν την Κίνα να ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, λόγω της ζήτησης του κόσμου για καλύτερη ποιότητα υγειονομικής προστασίας.
 
Τα ευρήματα επεκτείνονται σε κάθε ηλικιακή ομάδα. Η VISA αναμένει 13% των ταξιδιωτών στην διεθνή σκηνή μέχρι το 2025, να είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι. Παράλληλα, μια πρόσφατη έρευνα 31.000 ατόμων ηλικίας 18-34 ετών από 134 χώρες, έδειξε ότι περίπου 88% ταξιδεύουν παγκοσμίως μία με τρεις φορές τον χρόνο, και αυτό το νούμερο συνεχίζει να αυξάνεται μονίμως.
 
Τα όρια στην πρόσβαση ποιοτικής υγειονομικής περίθαλψης έχουν αρχίσει να αποσυντίθενται“, ανέφεραν σε δηλώσεις τους οι συγγραφείς του Medical Tourism Index, η Renée-Marie Stephano, πρόεδρος του Medical Tourism Association και ο Marc Fetscherin, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων και Marketing στο Rollins College. “Οι εικασίες σχετικά με τον ιατρικό τουρισμό ως «φαινόμενο» έχουν τελειώσει. Αυτή η έκθεση και οι βαθμολογίες του Medical Tourism Index παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία για τους επενδυτές που αναζητούν νέες επιχειρήσεις να κάνουν έξυπνες επιλογές σε τουριστικούς προορισμούς“.
 
Ολόκληρη η βιομηχανία ιατρικού και υγειονομικού τουρισμού θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον στις 25-28 Σεπτεμβρίου 2016 για το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού & Υγειονομικής Περίθαλψης. Περισσότεροι από 3.000 συμμετέχοντες από 50 χώρες έφεραν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε νέες ευκαιρίες πέρυσι ανοίγοντας το δρόμο για τους ηγέτες του τρέχοντος έτους να πιάσουν το επόμενο κύμα σε εταιρικές σχέσεις και επενδύσεις ιατρικού τουρισμού.
 
Σε ένα συμπέρασμα, η VISA ανέφερε, “Πιστεύουμε ότι ο ιατρικός τουρισμός είναι ικανός να επιταχύνει την ανάπτυξη του γενικού τουρισμού, καθώς περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν νέες θεραπείες εφόσον χαμηλότερο κόστος ή υψηλότερης ποιότητας περίθαλψη δεν είναι διαθέσιμη στην πατρίδα τους“.

 

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024